🔴 Hmoždíř od Ronyho Plesla|🎉 MIXIT 3+1|🚚 Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč
GRIL. RYBY. PEPŘ.
Matteo De Carli a Antonio Cacciapuoti si pro Vás připravili dlouho očekávané téma. V 7. tématu naší grilovací sezóny Vám ukážou mnoho tipů, jak správně grilovat ryby a mořské plody.
Šéfkuchaři pro toto téma
Matteo De Carli
Matteo je michelinský šéfkuchař italské restaurace Casa De Carli v Praze, která je od roku 2013 doporučovaným místem v průvodci Michelin Main Cities of Europe. Číst více
Antonio Cacciapuoti
Italský šéfkuchař z Neapole, v současné době působí s Matteem De Carli vrestauraci Casa De Carli. Antonio působí také jako soukromý šéfkuchař, pořádá školy vaření a cooking show.
Grilované obří krevety a salát Panzanella
Jak vybrat ingredience?
Jak poznat hezkou čerstvou rybu?
Právě jejímu výběru byste měli věnovat patřičnou pozornost. Držte se následujících „3V“:
- Výběr: ideálně v sádkách, kde máte jistotu, že jsou čerstvé
- Vůně: krásná čerstvá vůně, nikoliv nepříjemný zápach rybiny
- Vzhled:
- OKO - ryba má stále živý pohled, a jasné oko, které není zakalené
- ŽÁBRY jsou krásně červené, růžové či lehce fialové nikoliv nahnědlé!
- MASO pevné a pružné, nesmí se rozpadat či se při doteku prstem bortit
Co výběr mořských plodů?
Krevety – nejoblíbenější variantou na gril, kterou můžete mít na mrazáku pro strýčka příhodu (doporučujeme Boxxi krevety). Nedoporučujeme je syrové, nejčastěji se vaří, pošírují či grilují a před konzumací se zbavují krunýře. Kreveta se nesmí vařit příliš dlouho, aby neměla tvrdé scvrklé maso.
Ústřice - pokud hledáte ústřice, ujistěte se, že jsou dobře uzavřené, plné masa a vody. Jsou vyhlášenou delikatesou po celém světě, která se konzumují především za syrova, Kambodžané je ale milují na grilu. Jednoduše si připravíte tradiční kambodžskou salsu v hmoždíři – nadrtíte limetku, česnek, chilli, cukr, sůl a Kampotský pepř, ústřici salsou naplníte a grilujete. Jednoduché a přitom neuvěřitelně lahodné jídlo, které s Kambodžany konzumujeme vždy, když jsme blízko moře!
Akční produkty s dárky k objednávkám ZDARMA
nákup nad
1500 Kč
🚚 Doprava zdarma
na pobočky Zásilkovny
nákup nad
2500 Kč
⚫️ Fermentovaný pepř +
🚚 Doprava zdarma
na pobočky Zásilkovny
nákup nad
3500 Kč
🟢 Čerstvý zelený pepř
v solném nálevu +
⚫️ Fermentovaný pepř +
🚚 Doprava zdarma
na pobočky Zásilkovny
Kampotský pepř černý, červený a bílý - STARTERPACK (3x20g)
Skladem
239 Kč339 Kč
Párování s pepřem
Hlavně rychle a efektivně!
Na gril šéfkuchaři doporučují tuňáka i lososa, kde vždy pamatujte, že maso se uvnitř nechává syrové a jen se prohřeje. Griluje se pouze rychle po povrchu, kde se vytvoří chutná krusta.
Tuňák i losos jsou skvělé varianty také právě na syrové carpaccio, které je velmi rychlé a efektivní – recept si pro Váš připravil Matteo níže! Nebojte se syrové varianty – je nesmírně lahodná a na společné sdílení talíře před začátkem akce je ideální!
Tady boříme věčně zajeté tabu,
že na rybu patří zásadně bílý pepř. Samozřejmě, je výborný, ale nejvíce se u ryb a mořských plodů ukážete s červeným nebo lépe tmavě červeným Kampotským pepřem, které nádherně vytahují jejich chuť. Kromě závěrečného dosolení solným květem Kampot tak k dobré a čerstvé rybě nepotřebujete opravdu nic!
Carpaccio z tuňáka, burrata,
cherry rajčata, bílý Kampotský pepř
Nezapomeňte si přikoupit kvalitní sůl
Hrubozrnná mořská sůl z Kampotu - vhodná do mlýnku (120g)
Skladem
89 Kč
Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!
Miroslav
Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji
Dejna
Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!
Hana