🔥  Akce 1+1 na černý Kampotský pepř|🚚  Doprava ZDARMA s využitím Zásilkovny nad 500 Kč!|⏱  Produkty bez gravírování odesíláme do druhého dne

GRIL. RYBY. PEPŘ.

Matteo De Carli a Antonio Cacciapuoti si pro Vás připravili dlouho očekávané téma. V 7. tématu naší grilovací sezóny Vám ukážou mnoho tipů, jak správně grilovat ryby a mořské plody.

ryba je ryba
boxxi
caviar club

Šéfkuchaři pro toto téma

Matteo De Carli

Matteo je michelinský šéfkuchař italské restaurace Casa De Carli v Praze, která je od roku 2013 doporučovaným místem v průvodci Michelin Main Cities of Europe. Číst více

Antonio Cacciapuoti

Italský šéfkuchař z Neapole, v současné době působí s Matteem De Carli vrestauraci Casa De Carli. Antonio působí také jako soukromý šéfkuchař, pořádá školy vaření a cooking show.

Grilované obří krevety a salát Panzanella

Vyzkoušet recept

Jak vybrat ingredience?

Jak poznat hezkou čerstvou rybu?
Právě jejímu výběru byste měli věnovat patřičnou pozornost. Držte se následujících „3V“:

  • Výběr: ideálně v sádkách, kde máte jistotu, že jsou čerstvé
  • Vůně: krásná čerstvá vůně, nikoliv nepříjemný zápach rybiny
  • Vzhled:
    • OKO - ryba má stále živý pohled, a jasné oko, které není zakalené
    • ŽÁBRY jsou krásně červené, růžové či lehce fialové nikoliv nahnědlé!
    • MASO pevné a pružné, nesmí se rozpadat či se při doteku prstem bortit

Exklusivně pro Vás, jsme u kamarádů z Boxxi.cz, domluvili kupón na 15% SLEVU na mořské produkty. Stačí na jejich e-shopu v košíku zadat kód pepperfield a sleva je Vaše.

Co výběr mořských plodů?
Krevety – nejoblíbenější variantou na gril, kterou můžete mít na mrazáku pro strýčka příhodu (doporučujeme Boxxi krevety). Nedoporučujeme je syrové, nejčastěji se vaří, pošírují či grilují a před konzumací se zbavují krunýře. Kreveta se nesmí vařit příliš dlouho, aby neměla tvrdé scvrklé maso.

Ústřice - pokud hledáte ústřice, ujistěte se, že jsou dobře uzavřené, plné masa a vody. Jsou vyhlášenou delikatesou po celém světě, která se konzumují především za syrova, Kambodžané je ale milují na grilu. Jednoduše si připravíte tradiční kambodžskou salsu v hmoždíři – nadrtíte limetku, česnek, chilli, cukr, sůl a Kampotský pepř, ústřici salsou naplníte a grilujete. Jednoduché a přitom neuvěřitelně lahodné jídlo, které s Kambodžany konzumujeme vždy, když jsme blízko moře!

Doporučené produkty

Všechny produkty

Vybavení pro přípravu

Zástěra .pepper..chef (unisex)

Zástěra .pepper..chef (unisex)

Každý kuchař je svým způsobem cestovatel, který ze své kuchyně putuje za chutěmi a vůněmi celého světa. Proto stejně jako každý jiný cestovatel potřebuje i kuchař na své výpravy to nejlepší vybavení, kterým je i kvalitní zástěra. Ta se stane věrným druhem i při těch nejnáročnějších situacích a jasně říká, kdo je v kuchyni chef. V našem případě .pepper..chef. Naše zástěra, která vznikla ve spolupráci s českou řemeslnou dílnou Vondrak Design, je poctivým, ručně vyráběným kouskem, který byl vymyšlen tak, aby přesně odpovídal potřebám každého vášnivého kuchaře. Takový kuchař se totiž nebojí ušpinit a zástěra je přesně to, co ke svému řemeslu potřebuje.

Koupit zástěru .pepper..chef
Pinzeta Black

Multifunkční kuchyňská pinzeta – Black

Kuchyňská pinzeta je prodlouženou rukou každého kuchaře. Jen si vzpomeňte, kolikrát jste obraceli maso vidličkou. Tento postup je samozřejmě naprosto nevhodný, jelikož se ostrými bodci se naruší struktura masa, které pustí cennou šťávu. Právě z tohoto důvodu profesionálové využívají speciálních zahnutých pinzet, které ale mají v kuchyni daleko širší možnosti využití.

Koupit pinzetu Black

Párování s pepřem

Hlavně rychle a efektivně!

Na gril šéfkuchaři doporučují tuňáka i lososa, kde vždy pamatujte, že maso se uvnitř nechává syrové a jen se prohřeje. Griluje se pouze rychle po povrchu, kde se vytvoří chutná krusta.

Tuňák i losos jsou skvělé varianty také právě na syrové carpaccio, které je velmi rychlé a efektivní – recept si pro Váš připravil Matteo níže! Nebojte se syrové varianty – je nesmírně lahodná a na společné sdílení talíře před začátkem akce je ideální!

Tady boříme věčně zajeté tabu,

že na rybu patří zásadně bílý pepř. Samozřejmě, je výborný, ale nejvíce se u ryb a mořských plodů ukážete s červeným nebo lépe tmavě červeným Kampotským pepřem, které nádherně vytahují jejich chuť. Kromě závěrečného dosolení solným květem Kampot tak k dobré a čerstvé rybě nepotřebujete opravdu nic!

Carpaccio z tuňáka, burrata,
cherry rajčata, bílý Kampotský pepř

Vyzkoušet recept

Tipy a triky

Ryba je ryba!

A ta nejlepší se nachází na pražském Manifesto Market! Právě tady náš ambasador Matteo De Carli založil Ryba je ryba – unikátní a luxusní streetfoodový zážitek s čerstvými, kvalitními a lahodnými mořskými specialitami a rybami.

Vychutnejte si sklenku prosecca třeba s vyhlášenými fish and chips z barakudy s hráškovým pyré, saláty s plody moře, ústřice a kaviár anebo humří rolkou v newyorském stylu. Podívejte se na čerstvé humry skrze akvárium a vyberte si svůj úlovek na místě! Ať už si vybraný úlovek rádi dáte zasyrova anebo na grilu, vždy budou připraveny v nejvyšší možné kvalitě pod taktovkou Mattea, který sem několikrát denně zaběhne z Casa De Carli.

POZVÁNKA:

přijdťe se za námi podívat na Manifesto Florenc dne 5. – 6. 8., kde budeme mít speciální event ku příležitosti ryb a mořských plodů právě s Ryba je ryba a .pepper..field!

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

"Objednávala jsem už dvakrát, vše bylo doručeno v pořádku, s milým osobním vzkazem uvnitř krabice. Objednané mlýnky ( české ručně vyráběné z masivního jasanu ) jsou nádherné, perfektně melou. Pepře nádherně voní a skvěle chutnají. Prostě to nemá chybu."

Cibébka

"Dobrý den. Již máme doma druhou zásilku a naši spokojenost nelze vyjádřit jedním slovem. Jsme velmi spokojeni. K ještě většímu potěšení z Vašich produktů přispěla i reportáž v Objektivu na ČT1. Pokud nám dovolí opět cestovat, už víme, kam chceme ... :-) Ať se Vám daří!"

Romana

"Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!"

Hana

UŽ VÁM NIC NEUTEČE

Chcete vědět, jak se pěstuje nejlepší pepř světa a zdarma získat naši brožuru Příběh pepře?
Rádi byste jako první věděli o akčních novinkách? Přihlaste u nás svoji emailovou adresu! A žádná kulička už vám neuteče.

Delivery methods
payments