AKCE 1+1 na černý Kampotský pepř | DOPRAVA ZDARMA ZÁSILKOVNOU při objednávce nad 500 Kč!

GRIL. OHEŇ. PEPŘ.

Matteo De Carli a Marek Pavala pro Vás sepsali mnoho užitečných rad a tipů, jak grilovat na otevřeném ohni. Marek připravil 10 rad, které si určitě před grilováním přečtěte.

Fuego
Petromax

Šéfkuchaři pro toto téma

Matteo De Carli

Matteo je michelinský šéfkuchař italské restaurace Casa De Carli v Praze, která je od roku 2013 doporučovaným místem v průvodci Michelin Main Cities of Europe. Číst více

Marek Pavala

Zakladatel a šéfkuchař outdoor školy vaření Fuego a současný propagátor vaření na otevřeném ohni. Finalista MasterChef 2012. ... Číst více

Kachní prsa s divokou zeleninou,
hřibovou omáčkou a čokoládou Herůfek

Vyzkoušet recept

10 rad jak začít s grilováním na ohni od Marka Pavaly z FUEGO

1. čas - vaření na ohni by mělo být v pohodě a odpočinku, udělejte si čas a relaxujte.

2. dřevo - na rozdělání ohně použijte měkké dřevo jako je srmk a na jeho živení a vytvoření žhavého uhlí pak naopak dřevo tvrdé. 

3. vybavení - se hodí, ale není nutné. Ve finále si vždycky můžete postavit rožeň ze dřeva anebo maso hodit přímo do uhlí. 

4. obezřetnost - vždy zajistěte ohniště tak, abyste nezpůsobili požár. Ideální místo je poblíž vodního zdroje.

5. oheň - vnímejte oheň a jeho žár. Hodí se mít trochu vody ke zkrocení plamenů a nebo mu naopak, podle potřeby, pomoct rozfoukáním. 

6. suroviny - zvolte vždy nejvyšší kvalitu, stačí pár surovin a využijte vše na maximum. Například cibuli není potřeba balit do alobalu, když ji chcete péct v uhlí. Jednoduše jen oloupejte spálenou slupku. 

7. vůně - oheň a kouř jsou ingredience - počítejte s typickým aroma při vytváření receptů na oheň.

8. chuť - přemýšlejte nad chutěmi vašich surovin a snažte se vyzvyhnout tu hlavní dalšími podpůrnými. 

9. prezentace - že vaříte na ohni neznamená, že samotné jídlo a prezentace nemusí být zážitek. Udělejte si to hezké. Ať už na zemi s králičí nohou v ruce, kdy budete maso namáčet do salsy v dřevěné misce, nebo využijte stylové smaltové nádobí, které si snadno vezmete i do batohu. 

10. úklid - vždy po sobě oheň uhaste, když opouštíte místo vašeho hodování. Ukliďte všechny stopy po vaší přitomnosti, příroda je pro všechny 

Doporučené produkty

Všechny produkty

Vybavení pro přípravu

petromax

Kovové pláty nad oheň

Prostorné tři pláty umožňují přípravu více jídel zároveň. Střed plátu, kde je teplota nejvyšší, je skvělý pro pečení nebo grilování jídla. Okraje plátu můžete využít pro dopečení pečiva či ohřívání ingrediencí, protože nejsou příliš horké. Díky odšroubovatelným nožkám můžete kovový plát umístit na libovolný povrch a rozděláte v něm oheň – plát se tak promění v ohniště!

Tipy a párování s pepřem

Postupy šéfkuchaře Mattea

Pokud chcete vařit na otevřeném ohni, doporučuji se vybavit litinovými platy, litinovým hrncem nebo nějakým větším nádobím od Petromaxu - podle velikosti vaší skupiny se pak rozhodněte, co budete vařit - pokud máte větší partu lidí, vyberte si jednoduché chilli con carne. To můžete spojit s bramborami a steaky vařenými na žáru a zakysanou smetanou.

Kombinujte metody! Pokud jste vybaveni tímto nádobím, střídejte jej - například začněte vařit v hrnci a na stranu ohně pověste hovězí nebo vepřové maso, které se bude pomalu vařit a udit. Zatímco se bude vařit jídlo v hrnci, uhlíky použijte na zeleninu a steaky. Právě touto kombinací různých metod budete moci obsloužit větší skupinu lidí a zároveň si vychutnat nepřebernou škálu možností, které příroda ve spojení s pár chytrými pomocníky nabízí.

Párování s pepřem

Na divoké grilování v přírodě máme nejraději klasický černý Kampotský pepř a náš solný květ. Pokud chcete experimentovat, zkuste kombinaci s bílým Kampotským pepřem. V přírodě se meze nekladou ničemu – nemusíte se držet zajetých postupů, naopak zkoušejte nevyzkoušené a začněte experimentovat s chutěmi. Velkým specifikem je pak všudypřítomná vůně a chuť ohně, proto se nebojte zapojit i lyofilizovaný pepř, který ve spojení s kouřovou chutí dostává nový rozměr.

Zajímavost na závěr

Pokud jste se začetli do našeho receptu, všimli jste si, že jsme jej fotili za tmy, abychom navodili autentickou atmosféru nespoutané přírody. Ve skutečnosti jsme grilovali v bezpečí altánu Dvůr Perlová voda, která je naprosto skvělým místem na víkendové toulání se po okolní krajině s možností grilování ve volné přírodě. Naši šéfkuchaři si navíc kdykoliv mohli odběhnout do vedlejší zahrádky, která slouží jako nekonečná studnice jedlých květů, čerstvých bylinek a zeleniny na jejich vaření a grilování.

„Původní myšlenka při vytváření této zahrady byla respektovat alchymistické symboly - konkrétně 4 živly - oheň, voda, vzduch a země. Tento „vzdušný“ altán tvoří právě symbol vzduchu. Alchymie proto, že ve vedlejší Budyni nad Ohří byla na hradě alchymistická dílna, kde nějaký čas strávil i Tycho Brahe a říká se, že zde vynalezli elixír mládí“ ☺

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

"Objednávala jsem už dvakrát, vše bylo doručeno v pořádku, s milým osobním vzkazem uvnitř krabice. Objednané mlýnky ( české ručně vyráběné z masivního jasanu ) jsou nádherné, perfektně melou. Pepře nádherně voní a skvěle chutnají. Prostě to nemá chybu."

Cibébka

"Dobrý den. Již máme doma druhou zásilku a naši spokojenost nelze vyjádřit jedním slovem. Jsme velmi spokojeni. K ještě většímu potěšení z Vašich produktů přispěla i reportáž v Objektivu na ČT1. Pokud nám dovolí opět cestovat, už víme, kam chceme ... :-) Ať se Vám daří!"

Romana

"Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!"

Hana

UŽ VÁM NIC NEUTEČE

Chcete vědět, jak se pěstuje nejlepší pepř světa a zdarma získat naši brožuru Příběh pepře?
Rádi byste jako první věděli o akčních novinkách? Přihlaste u nás svoji emailovou adresu! A žádná kulička už vám neuteče.

Delivery methods
payments