AKCE 1+1 na černý Kampotský pepř | DOPRAVA ZDARMA ZÁSILKOVNOU při objednávce nad 500 Kč!

GRIL. ZVĚŘINA. PEPŘ.

Matteo De Carli si pro Vás připravil spoustu tipů jak při grilování zvěřiny zazářit! Už jen vybrat si správnou zvěřinu a dodavatele je věc, kterou nesmíte podcenit.

Šéfkuchař pro toto téma

Matteo De Carli

Matteo je michelinský šéfkuchař italské restaurace Casa De Carli v Praze, která je od roku 2013 doporučovaným místem v průvodci Michelin Main Cities of Europe. V letech 2011 a 2012 byl šéfkuchařem slavné michelinské restaurace Cipriani v New Yorku, kde pravidelně vařil pro takové hvězdy jako Kim Kardashian, Bono Vox nebo Rihanna. Matteo je označen akademií Accademia Italiana della Cucina za jednoho ze dvou hlavních propagátorů a strážců kvalitní italské kuchyně v České republice. Jsme hrdí, že je zároveň naším ambasadorem značky.

Jelení hřbet na čerstvém salátu z chřestu
a jahod s tmavě červeným Kampotským pepřem

Vyzkoušet recept

Jak vybrat ingredience?

Vybrat si správnou zvěřinu je především otázka sezónnosti a dobrého dodavatele, protože nepředpokládáme, že byste běhali po lesích a s kulovnicí či lukem číhali za stromem ☺ Zvěřina je maso výhradně ulovené ve volné přírodě, nikoliv chované v „zajetí“ a je zde stejně jako u ostatního masa velmi důležité, jakému dodavateli věříte – dbejte na to, aby maso bylo z českých lesů, aby lov probíhal v souladu s přírodou a zdroje byly trvale udržitelné. Takovým partnerem je pro šéfkuchaře třeba značka Windsor, která se chová k volně pohybující se zvěři s touto odpovědností a úctou.

Pro náš recept si Matteo vybral oblíbený jelení hřbet, kterým je jedním z nejluxusnějších kousků masa. Šťavnaté maso s jemným aroma si nejlépe vychutnáte tak, že použijete jen minimum ingrediencí, díky čemuž si vykompenzujete sice dražší kus masa, zato ale natolik kvalitní, že nic více nepotřebujete. Nesnažte se potlačit čistou chuť masa, ale naopak ji podpořit. Vystačíte si s bylinkovým máslem, Kampotským pepřem a sklenkou dobrého vína.

Doporučené produkty

Všechny produkty

Vybavení pro přípravu

Bluetooth teploměr Meater

Náš jelení hřbet doporučujeme na medium rare. Meater považujeme za nepostradatelnou věc na grilovací sezonu. Najdete ho na našem eshopu, jako chytrou věcičku, která vám řekne, kdy je maso perfektně hotové na váš oblíbený stupeň propečení. Jak? Jednoduše bezdrátový Meater vložíte do jeleního hřbetu či jiného masa, spárujete jej s aplikací v telefonu a pak jen čekáte, až vám v telefonu ohlásí, že je maso hotové. Geniální a jednoduché!

Koupit MEATER

A co gril?

V závislosti na stylu grilování budete potřebovat buď litinový hrnec – a to na dlouhé vaření divočáka na guláš, či pokud máte gril kamado (Big Green Egg) můžete vyudit i větší kusy. Na jelení hřbet jsme použili otevřený Ofyr.

Koupit Big Green Egg

Párování zvěřiny a surovin

Zvěřina má velmi typickou chuť

Je tmavá, obsahuje minimum tuku a hrozí u ní rychlejší vysušení, proto je fajn ji občas podpořit dalším tukem, třeba ze slaniny. K tomu je fantastické doplnit ji čerstvým ovocem či kvalitním kořením, kterým je právě Kampotský pepř. Milovníci jeleního masa mohou zaexperimentovat a přidat třeba exotické mango nebo jahody. Strávníci, kteří preferují radši výraznější maso, mohou vyzkoušet např. prsa z divoké kachny, srnčí steak či srnčí plec. Ti, co neradi tráví čas v kuchyni, mohou vyzkoušet rychlý rump steak. Na své si určitě přijdou i milovníci vietnamské kuchyně, kde zvěřina má také své místo.

Kombinujte

Ochutnejte kombinaci čerstvého ovoce a lyofilizovaného Kampotského pepře nebo použijte černý Kampotský pepř v kombinaci s lesními plody a na maso samotné doporučujeme tmavě červený Kampotský pepř a případně trochu strouhaného lanýže- my máme rádi Lanýže od Markéty, která si je s láskou vozí z Itálie, kam pravidelně jezdí.

Tipy a triky

Využijte chytrou tabulku od Windsor, která se týká sezónnosti jednotlivých druhů zvěřiny!

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

"Objednávala jsem už dvakrát, vše bylo doručeno v pořádku, s milým osobním vzkazem uvnitř krabice. Objednané mlýnky ( české ručně vyráběné z masivního jasanu ) jsou nádherné, perfektně melou. Pepře nádherně voní a skvěle chutnají. Prostě to nemá chybu."

Cibébka

"Dobrý den. Již máme doma druhou zásilku a naši spokojenost nelze vyjádřit jedním slovem. Jsme velmi spokojeni. K ještě většímu potěšení z Vašich produktů přispěla i reportáž v Objektivu na ČT1. Pokud nám dovolí opět cestovat, už víme, kam chceme ... :-) Ať se Vám daří!"

Romana

"Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!"

Hana

UŽ VÁM NIC NEUTEČE

Chcete vědět, jak se pěstuje nejlepší pepř světa a zdarma získat naši brožuru Příběh pepře?
Rádi byste jako první věděli o akčních novinkách? Přihlaste u nás svoji emailovou adresu! A žádná kulička už vám neuteče.

Delivery methods
payments