🔥  Akce 1+1 na černý Kampotský pepř|🧊    Ochutnejte PEPPER YOUR SAISON! |🚚  Zboží odesíláme do 48 hodin

GRIL. VEGGIE. PEPŘ.

Matteo De Carli a Ondřej Hutník si pro Vás opět připravili téma plné zajímavých tipů a inspirací. Vyzkoušeli jste už grilovat kokosové maso? A nebo na grilu připravit vegetariánské jídlo pro 10 hostů?

Wild&Coco
Big Green Egg

Šéfkuchaři pro toto téma

Matteo De Carli

Matteo je michelinský šéfkuchař italské restaurace Casa De Carli v Praze, která je od roku 2013 doporučovaným místem v průvodci Michelin Main Cities of Europe. Číst více

Ondřej Hutník

Působil v Maze by Gordon Ramsay, ve Phenixu, v Zátiší, Čestru a v hotelu Mandarin Oriental Prague. Na kontě má stáže v michelinských restauracích a od roku ... Číst více

Grilované kokosové maso, tempeh
ze zeleného hrášku a zelenina

Vyzkoušet recept

Jak vybrat ingredience?

V hlavní roli KOKOS! Kokos je od pradávna považován za superpotravinu. Legendy říkají, že bychom na světě přežili jen díky němu. Kokos hydratuje, regeneruje, dodává energii a je plný zdravých tuků, elektrolytů, vitamínů, minerálů i antioxidantů. Plný enzymů a prebiotické vlákniny je mladý kokos skvělým základem pro fermentaci. Jelikož je pro nás Kambodža druhým domovem, okamžitě jsme se zamilovali do produktů Wild & Coco od Filipa a Kateřiny, kterým právě kokos změnil život a zdraví výrazně k lepšímu.

Luxus je podle nás ochutnat kokos právě utržený z palmy v thajské nebo kambodžské džungli. Katka s Filipem jej fermentují, paskalizují a lyofilizují a stejně jako my s Kampotským pepřem se tak snaží dostat co nejvíce opravdovou chuť z Thajska až na Váš stůl.

Exklusivně pro Vás, jsme u kamarádů z wildandcoco.com, domluvili kupón na DOPRAVU ZDARMA. Stačí na jejich e-shopu v košíku zadat kód PEPPERFIELD a kokosové lahůdky Vám dopraví zdarma.

Doporučené produkty

Všechny produkty

Vybavení pro přípravu

Olive santoku

Nůž FORGED Olive Santoku

Nůž Santoku je dokonalým hybridem mezi klasickým šéfkuchařským nožem a nožem Nakiri, který se využívá pro precizní krájení zeleniny. Že je tento nůž univerzálem, prozrazuje již název, jelikož se dá slovo Santoku z japonštiny překládat jako tři ctnosti. Mnohé napoví i samotné tvarosloví jeho čepele, která je vyšší než u klasických nožů, a která dokáže v krájených surovinách uchovat veškerou šťavnatost, což je u vegetariánské kuchyně nesmírně důležité!

Koupit nůž Olive Santoku
Pinzeta Titan

Multifunkční kuchyňská pinzeta – Titan

Kuchyňská pinzeta je prodlouženou rukou každého kuchaře. Jen si vzpomeňte, kolikrát jste obraceli zeleninu vidličkou. Tento postup je samozřejmě naprosto nevhodný, právě z tohoto důvodu profesionálové využívají speciálních zahnutých pinzet, které ale mají v kuchyni daleko širší možnosti využití. Pinzety se používají také k platingu, tedy dekorativnímu servírování pokrmů na talíře a mají protiskluzové drážky, díky kterým lze uchopit i skutečně malé kousky jednotlivých surovin, jako jsou piniové oříšky, cherry rajčátka a v neposlední řadě i kuličky pepře, či dokonce jeho nadrcené fragmenty.

Koupit pinzetu Titan

Párování s pepřem

Bílý Kampotský pepř

Většinou hlásáme, že na vegetariánskou kuchyni je nejlepší červený nebo tmavě červený pepř, protože krásně dochucuje chuť veganských i vegetariánských pokrmů. Tentokrát jsme ale experimentovali a do marinád na kokos i tempeh jsme vložili bílý Kampotský pepř, který vytahuje chutě u jednotlivých ingrediencí.

Zelený lyofilizovaný pepř

Skvělou volbou byla pak omeleta z pštrosího vejce, kterou ve společnosti hub krásně doplnil náš lyofilizovaný Kampotský pepř, jenž dodal lokálním surovinám patřičný šmrnc!

Omeleta z pštrosího vejce s ovčí brynzou,
houbami a lyofilizovaným pepřem

Vyzkoušet recept

Tipy a triky

Grilujte exoticky!

Kokosová dužina je skvělá ingredience pro všechny nadšené kulináře. Vyrobíte z ní rozmanité sladkosti, jerky, smoothie nebo dokonce kokosový burger. Pokud máte rádi tempehy, hráškový budete milovat! Je bezlepkový a představuje výtečný zdroj rostlinných bílkovin. Můžete jej usmažit na pánvičce nebo v topinkovači, péct či vařit.

Grilujte lokálně!

„Pěstujeme brambory, ovoce i zeleninu, máme krásnou bylinkovou a květinovou zahradu. Zavařujeme, pečeme a snažíme se vařit beze zbytků. I přesto, že domácí produkce je podstatně dražší než nákup ve velkoobchodě nebo supermarketu, pro nás je chutnější a zdravější. A hlavně je to přirozené,“ říká Ondra Hutník z Dvůr Perlová voda.

Matteo i Ondra

si připravili recepty, které jsou velmi lokální – oba si stojí za tím, že bychom měli co nejvíce využívat místních surovin – výjimkou je právě onen kokos, který si sice na naší zahrádce neutrhnete, ale díky šetrnému zpracování jej můžete už dnes v ČR ochutnat tak, jako na kambodžské pláži. Pokud se nebojíte používat litinový hrnec do Vašeho Big Green Egg grilu, můžete navíc díky jakékoliv kombinaci zeleniny vytvořit perfektní „ratatouille“ na grilu.

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana

UŽ VÁM NIC NEUTEČE

Chcete vědět, jak se pěstuje nejlepší pepř světa a získat naši brožuru Příběh pepře?
Rádi byste jako první věděli o akčních novinkách? Přihlaste u nás svoji emailovou adresu! A žádná kulička už vám neuteče.

Delivery methods
payments