AKCE 1+1 na černý Kampotský pepř | DOPRAVA ZDARMA ZÁSILKOVNOU při objednávce nad 500 Kč!

GRIL. VEGGIE. PEPŘ.

Matteo De Carli a Ondřej Hutník si pro Vás opět připravili téma plné zajímavých tipů a inspirací. Vyzkoušeli jste už grilovat kokosové maso? A nebo na grilu připravit vegetariánské jídlo pro 10 hostů?

Wild&Coco
Big Green Egg

Šéfkuchaři pro toto téma

Matteo De Carli

Matteo je michelinský šéfkuchař italské restaurace Casa De Carli v Praze, která je od roku 2013 doporučovaným místem v průvodci Michelin Main Cities of Europe. Číst více

Ondřej Hutník

Působil v Maze by Gordon Ramsay, ve Phenixu, v Zátiší, Čestru a v hotelu Mandarin Oriental Prague. Na kontě má stáže v michelinských restauracích a od roku ... Číst více

Grilované kokosové maso, tempeh
ze zeleného hrášku a zelenina

Vyzkoušet recept

Jak vybrat ingredience?

V hlavní roli KOKOS! Kokos je od pradávna považován za superpotravinu. Legendy říkají, že bychom na světě přežili jen díky němu. Kokos hydratuje, regeneruje, dodává energii a je plný zdravých tuků, elektrolytů, vitamínů, minerálů i antioxidantů. Plný enzymů a prebiotické vlákniny je mladý kokos skvělým základem pro fermentaci. Jelikož je pro nás Kambodža druhým domovem, okamžitě jsme se zamilovali do produktů Wild & Coco od Filipa a Kateřiny, kterým právě kokos změnil život a zdraví výrazně k lepšímu.

Luxus je podle nás ochutnat kokos právě utržený z palmy v thajské nebo kambodžské džungli. Katka s Filipem jej fermentují, paskalizují a lyofilizují a stejně jako my s Kampotským pepřem se tak snaží dostat co nejvíce opravdovou chuť z Thajska až na Váš stůl.

Exklusivně pro Vás, jsme u kamarádů z wildandcoco.com, domluvili kupón na DOPRAVU ZDARMA. Stačí na jejich e-shopu v košíku zadat kód PEPPERFIELD a kokosové lahůdky Vám dopraví zdarma.

Doporučené produkty

Všechny produkty

Vybavení pro přípravu

Olive santoku

Nůž FORGED Olive Santoku

Nůž Santoku je dokonalým hybridem mezi klasickým šéfkuchařským nožem a nožem Nakiri, který se využívá pro precizní krájení zeleniny. Že je tento nůž univerzálem, prozrazuje již název, jelikož se dá slovo Santoku z japonštiny překládat jako tři ctnosti. Mnohé napoví i samotné tvarosloví jeho čepele, která je vyšší než u klasických nožů, a která dokáže v krájených surovinách uchovat veškerou šťavnatost, což je u vegetariánské kuchyně nesmírně důležité!

Koupit nůž Olive Santoku
Pinzeta Titan

Multifunkční kuchyňská pinzeta – Titan

Kuchyňská pinzeta je prodlouženou rukou každého kuchaře. Jen si vzpomeňte, kolikrát jste obraceli zeleninu vidličkou. Tento postup je samozřejmě naprosto nevhodný, právě z tohoto důvodu profesionálové využívají speciálních zahnutých pinzet, které ale mají v kuchyni daleko širší možnosti využití. Pinzety se používají také k platingu, tedy dekorativnímu servírování pokrmů na talíře a mají protiskluzové drážky, díky kterým lze uchopit i skutečně malé kousky jednotlivých surovin, jako jsou piniové oříšky, cherry rajčátka a v neposlední řadě i kuličky pepře, či dokonce jeho nadrcené fragmenty.

Koupit pinzetu Titan

Párování s pepřem

Bílý Kampotský pepř

Většinou hlásáme, že na vegetariánskou kuchyni je nejlepší červený nebo tmavě červený pepř, protože krásně dochucuje chuť veganských i vegetariánských pokrmů. Tentokrát jsme ale experimentovali a do marinád na kokos i tempeh jsme vložili bílý Kampotský pepř, který vytahuje chutě u jednotlivých ingrediencí.

Zelený lyofilizovaný pepř

Skvělou volbou byla pak omeleta z pštrosího vejce, kterou ve společnosti hub krásně doplnil náš lyofilizovaný Kampotský pepř, jenž dodal lokálním surovinám patřičný šmrnc!

Omeleta z pštrosího vejce s ovčí brynzou,
houbami a lyofilizovaným pepřem

Vyzkoušet recept

Tipy a triky

Grilujte exoticky!

Kokosová dužina je skvělá ingredience pro všechny nadšené kulináře. Vyrobíte z ní rozmanité sladkosti, jerky, smoothie nebo dokonce kokosový burger. Pokud máte rádi tempehy, hráškový budete milovat! Je bezlepkový a představuje výtečný zdroj rostlinných bílkovin. Můžete jej usmažit na pánvičce nebo v topinkovači, péct či vařit.

Grilujte lokálně!

„Pěstujeme brambory, ovoce i zeleninu, máme krásnou bylinkovou a květinovou zahradu. Zavařujeme, pečeme a snažíme se vařit beze zbytků. I přesto, že domácí produkce je podstatně dražší než nákup ve velkoobchodě nebo supermarketu, pro nás je chutnější a zdravější. A hlavně je to přirozené,“ říká Ondra Hutník z Dvůr Perlová voda.

Matteo i Ondra

si připravili recepty, které jsou velmi lokální – oba si stojí za tím, že bychom měli co nejvíce využívat místních surovin – výjimkou je právě onen kokos, který si sice na naší zahrádce neutrhnete, ale díky šetrnému zpracování jej můžete už dnes v ČR ochutnat tak, jako na kambodžské pláži. Pokud se nebojíte používat litinový hrnec do Vašeho Big Green Egg grilu, můžete navíc díky jakékoliv kombinaci zeleniny vytvořit perfektní „ratatouille“ na grilu.

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

"Objednávala jsem už dvakrát, vše bylo doručeno v pořádku, s milým osobním vzkazem uvnitř krabice. Objednané mlýnky ( české ručně vyráběné z masivního jasanu ) jsou nádherné, perfektně melou. Pepře nádherně voní a skvěle chutnají. Prostě to nemá chybu."

Cibébka

"Dobrý den. Již máme doma druhou zásilku a naši spokojenost nelze vyjádřit jedním slovem. Jsme velmi spokojeni. K ještě většímu potěšení z Vašich produktů přispěla i reportáž v Objektivu na ČT1. Pokud nám dovolí opět cestovat, už víme, kam chceme ... :-) Ať se Vám daří!"

Romana

"Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!"

Hana

UŽ VÁM NIC NEUTEČE

Chcete vědět, jak se pěstuje nejlepší pepř světa a zdarma získat naši brožuru Příběh pepře?
Rádi byste jako první věděli o akčních novinkách? Přihlaste u nás svoji emailovou adresu! A žádná kulička už vám neuteče.

Delivery methods
payments