🔴 .pepper..buddha od Ronyho Plesla|🎄 Vánoční dárky|🚚 Zdarma do Zásilkovny od 2 000 Kč
GRIL. BURGERY. PEPŘ.
Jak připravit skvělý burger nebo otevřený sendvič? Co takhle asijský ramen burger nebo jiné vegetariánské varianty? S tím Vám pomohou Matteo De Carli a Ondřej Hutník. Tipy, triky, vůně pepře!
Šéfkuchaři pro toto téma
Matteo De Carli
Matteo je michelinský šéfkuchař italské restaurace Casa De Carli v Praze, která je od roku 2013 doporučovaným místem v průvodci Michelin Main Cities of Europe. Číst více
Ondřej Hutník
Působil v Maze by Gordon Ramsay, ve Phenixu, v Zátiší, Čestru a v hotelu Mandarin Oriental Prague. Na kontě má stáže v michelinských restauracích a od roku ... Číst více
Otevřený sendvič - hovězí Rib eye steak, chřest,
majonéza z medvědího česneku
Jak vybrat ingredience?
Základem perfektního hamburgeru je vlastní mletí masa. To doporučujeme si užít a namlít vlastnoručně, jedině tak můžete použít vlastní kombinaci chutí a zapracovat dovnitř například bůček, česnek a rovnou i černý Kampotský pepř, který je králem hamburgerů. Propečte na medium za pomocí Meateru a zgrilů použijte ideálně Big GreenEgg, který dodá masu kouřovou chuť.
Co se týče housky – ideální variantou je navštívit lokální pekařství a koupit vláčné a čerstvé kousky.
Dobrý hamburger je o všech ingrediencích navíc! Čím více kombinací chutí, tím lépe:
- Lanýže
- Karamelizovaná cibule
- Sýr brie
- Pecorino
- Čerstvá zelenina a bylinky
- Co takhle karamelizované mango pro svěží chuť?
- Lyofilizovaný Kampotský pepř pro netradiční chuť
Akční produkty s dárky k objednávkám ZDARMA
nákup nad
1500 Kč
🚚 Doprava zdarma
na pobočky Zásilkovny
nákup nad
2500 Kč
⚫️ Fermentovaný pepř +
🚚 Doprava zdarma
na pobočky Zásilkovny
nákup nad
3500 Kč
🟢 Čerstvý zelený pepř
v solném nálevu +
⚫️ Fermentovaný pepř +
🚚 Doprava zdarma
na pobočky Zásilkovny
Kampotský pepř černý, červený a bílý - STARTERPACK (3x20g)
Skladem
239 Kč339 Kč
Vybavení pro přípravu
Bluetooth teploměr Meater
Nejchytřejší nástroj letošní sezony a nepostradatelná věc, bez které už negriluje nikdo z nás. Najdete ho na našem eshopu, jako chytrou věcičku, která vám řekne, kdy je maso perfektně hotové na váš oblíbený stupeň propečení. Jak? Jednoduše bezdrátový Meater vložíte do steaku, spárujete jej s aplikací v telefonu a pak jen čekáte, až vám v telefonu ohlásí, že je maso hotové. Geniální a jednoduché!
Koupit MEATERA co gril?
Pokud máte plynový gril, určitě to zvládnete, ALE! My vřele doporučujeme gril na dřevěné uhlí nebo kamado, které udělá zásadní rozdíl vchuti – za nás je jedničkou Big Green Egg – známé zelené vajíčko, díky kterému můžete dosáhnout skvělé kouřové chuti. Pokud si rádi hrajete sotevřeným ohněm, tak my máme rádi Petromax, který funguje na principu jednoduchých kovových plátů, kde můžete steak připravit přímo na žhavém uhlí a vykouzlitfantastický dirty steak.
Párování s pepřem
Který steak patří k jakému pepři?
Hovězí má tu výhodu, že si rádo koketuje se všemi našimi pepři – nesáhnete zkrátka nikdy vedle. V základu je hovězí skvěle ladící k bílému nebo černému Kampotskému pepři. Pokud zvolíte variantu na kosti (třeba tomahawk), tak jednoznačně vyzkoušejte kombinaci s tmavě červeným Kampotským pepřem.
Kdy a jak Kampotský pepř používat?
Začneme pěkně odzadu. Nejvíce působivou variantou je rozdrtit na čerstvě ugrilovaný steak náš lyofilizovaný pepř nebo čerstvě namletý bílý Kampotský pepř. Pepř můžete zakomponovat ale i během grilování – fantastické jsou třeba lehce grilované kuličky bílého pepře. Pokud rádi pepříte už během nasolování, doporučujeme 20min dopředu se solí spojit nahrubo nadrcený pepř, který vmáčknete do struktury masa.
Tipy a triky
Metoda reverse searing
Buďte mistry silných steaků! Myšlenkou této metody je nejprve silný steak pomalinku uvařit posolený při nižší teplotě a následně grilovat při vyšší teplotě. Jak na to? Umístěte maso na kamado s nízkou teplotou mezi 90 a 120 stupni, pomalu vařte a vyjměte steak vmomentě,kdy Meater ukazuje o 5-6 stupňů méně, než je požadovaná teplota pečení. Zvyšte teplotu kamada na 250 stupňů a dokončete steak, čímž získá pěknou barvu a nezaměnitelnou chuť. Nechte 10 min odpočívat valobalu.
Jak poznat u řezníka dobré maso?
Kvalitní kousek musí mít pěknou čirou barvu, pokud obsahuje tuk, tak by měl vypadat svěže a pevně. Maso se řeže v pravém úhlu ke svalovým provazcům a váš řezník by měl být schopný odpovědět na následující otázky, které mají velký vliv na kvalitu masa:
- Co je to ze hovězí plemeno a jaké jsou jeho vlastnosti?
- Je zvíře krmené trávou nebo obilím?
- V jakém prostředí zvíře žilo?
Nezapomeňte si přikoupit kvalitní sůl
Hrubozrnná mořská sůl z Kampotu - vhodná do mlýnku (120g)
Skladem
89 Kč
Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!
Miroslav
Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji
Dejna
Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!
Hana