🚚  Doprava ZDARMA do Zásilkovny už jen do dnešní půlnoci!

GRIL. BURGERY. PEPŘ.

Jak připravit skvělý burger nebo otevřený sendvič? Co takhle asijský ramen burger nebo jiné vegetariánské varianty? S tím Vám pomohou Matteo De Carli a Ondřej Hutník. Tipy, triky, vůně pepře!

Šéfkuchaři pro toto téma

Matteo De Carli

Matteo je michelinský šéfkuchař italské restaurace Casa De Carli v Praze, která je od roku 2013 doporučovaným místem v průvodci Michelin Main Cities of Europe. Číst více

Ondřej Hutník

Působil v Maze by Gordon Ramsay, ve Phenixu, v Zátiší, Čestru a v hotelu Mandarin Oriental Prague. Na kontě má stáže v michelinských restauracích a od roku ... Číst více

Otevřený sendvič - hovězí Rib eye steak, chřest,
majonéza z medvědího česneku

Vyzkoušet recept

Jak vybrat ingredience?

Základem perfektního hamburgeru je vlastní mletí masa. To doporučujeme si užít a namlít vlastnoručně, jedině tak můžete použít vlastní kombinaci chutí a zapracovat dovnitř například bůček, česnek a rovnou i černý Kampotský pepř, který je králem hamburgerů. Propečte na medium za pomocí Meateru a zgrilů použijte ideálně Big GreenEgg, který dodá masu kouřovou chuť.

Co se týče housky – ideální variantou je navštívit lokální pekařství a koupit vláčné a čerstvé kousky.

Dobrý hamburger je o všech ingrediencích navíc! Čím více kombinací chutí, tím lépe:

  • Lanýže
  • Karamelizovaná cibule
  • Sýr brie
  • Pecorino
  • Čerstvá zelenina a bylinky
  • Co takhle karamelizované mango pro svěží chuť?
  • Lyofilizovaný Kampotský pepř pro netradiční chuť

Doporučené produkty

Přejít na všechny produkty

Vybavení pro přípravu

Bluetooth teploměr Meater

Nejchytřejší nástroj letošní sezony a nepostradatelná věc, bez které už negriluje nikdo z nás. Najdete ho na našem eshopu, jako chytrou věcičku, která vám řekne, kdy je maso perfektně hotové na váš oblíbený stupeň propečení. Jak? Jednoduše bezdrátový Meater vložíte do steaku, spárujete jej s aplikací v telefonu a pak jen čekáte, až vám v telefonu ohlásí, že je maso hotové. Geniální a jednoduché!

Koupit MEATER

A co gril?

Pokud máte plynový gril, určitě to zvládnete, ALE! My vřele doporučujeme gril na dřevěné uhlí nebo kamado, které udělá zásadní rozdíl vchuti – za nás je jedničkou Big Green Egg – známé zelené vajíčko, díky kterému můžete dosáhnout skvělé kouřové chuti. Pokud si rádi hrajete sotevřeným ohněm, tak my máme rádi Petromax, který funguje na principu jednoduchých kovových plátů, kde můžete steak připravit přímo na žhavém uhlí a vykouzlitfantastický dirty steak.

Koupit Big Green Egg

Párování s pepřem

Jaký pepř zvolit na burger?

Párování s Kampotským pepřem je tady jednoduché – u hamburgerů se nám nejvíce osvědčil černý Kampotský pepř, pokud ale máte chuť experimentovat, můžete použít i lyofilizovaný Kampotský pepř, který doporučujeme vmáčknout do masa před grilováním, aby nasál vlhkost a více zkřehnul. Rozhodně zažijete chuť, kterou byste u hamburgerů nečekali.

Sharing is caring

připravte obrovský stůl singrediencemi a nechte hosty, aby si poskládali znekonečných chutí tu svoji. Pokud chcete sdílet i samotné maso, připravte si tajný tip Mattea: použijte do hamburgeru místo klasického mletého masa pořádný tomahawk steak nebo T-bone upečený dopředu a nechte hosty, aby si maso zkosti doslova urvali!

Tipy a triky

Vegetariánské varianty od Mattea:

Pro klasiky: nahraďte maso portobello žampionem, lilkem, halloumi či kvalitní mozzarellou - doporučujeme čerstvou z Mozzarellart

Pro fanoušky Asie: vyzkoušejte ramen burger! Ano slyšíte správně – ramen burger má místo housek usmažené placky zlegendárních silných asijských nudlí. Jednoduše uvařte nudle, nechte je zchladnout a poté spojte svajíčkem, solí a Kampotským pepřem. Vytvořte placky, které usmažte na pánvi (cca 4 minuty na každé straně) a netradiční asijský hamburger je hotový.

Bezlepková vegan varianta: nahraďte housky půlkami avokáda, které posypete sezamovými semínky

Ondra Hutník doporučuje:

Hamburgery můžete osvěžit zajímavou přílohou – třeba grilovaným ovocem - např. ananas nebo vodní meloun s třtinovým cukrem, limetou a oflambované alkoholem. Nebo vyzkoušejte ovocno-zeleninový salát z vodního melounu, rajčat, jahod a ovčí brynzy s bazalkovým dresingem.

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

"Objednávala jsem už dvakrát, vše bylo doručeno v pořádku, s milým osobním vzkazem uvnitř krabice. Objednané mlýnky ( české ručně vyráběné z masivního jasanu ) jsou nádherné, perfektně melou. Pepře nádherně voní a skvěle chutnají. Prostě to nemá chybu."

Cibébka

"Dobrý den. Již máme doma druhou zásilku a naši spokojenost nelze vyjádřit jedním slovem. Jsme velmi spokojeni. K ještě většímu potěšení z Vašich produktů přispěla i reportáž v Objektivu na ČT1. Pokud nám dovolí opět cestovat, už víme, kam chceme ... :-) Ať se Vám daří!"

Romana

"Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!"

Hana

UŽ VÁM NIC NEUTEČE

Chcete vědět, jak se pěstuje nejlepší pepř světa a zdarma získat naši brožuru Příběh pepře?
Rádi byste jako první věděli o akčních novinkách? Přihlaste u nás svoji emailovou adresu! A žádná kulička už vám neuteče.

Delivery methods
payments