AKCE 1+1 na černý Kampotský pepř | DOPRAVA ZDARMA ZÁSILKOVNOU při objednávce nad 500 Kč!

Nůž FORGED Olive Santoku

🔥 Grilování

Ručně kovaný nůž FORGED Olive Santoku s délkou čepele 18 cm je uměleckým dílem pro každého mistra kuchyně. Nůž má rukojeť z lehkého olivového dřeva s nádhernou kresbou. Tento nůž vyráběný tradiční japonskou technikou se může stát rodinným pokladem předávaným dalším generacím. číst více

Kód produktu: FORGED-4

1 699 Kč s DPH
Vyprodáno - Aktuálně bohužel nemáme skladem, plánujeme doplnit v blízké době.

Ruční práce nad výhní zanechává v nožích značky Forged charakteristické stopy, které jasně prozrazují, že nože této značky jsou výsledkem opravdu poctivého kovářského řemesla. Relativně mladá nizozemská značka založená v roce 2014 se spojila s malou řemeslnou dílnou v Japonsku a svými výrobky způsobila mezi kuchaři absolutní poprask.

Zapomeňte na klasické prefabrikované kuchyňské nože. Nůž Forged je nástroj hodný největších mistrů kuchyně, kterým do rukou přináší dokonalou vyváženost, schopnost perfektního řezu a nekompromisní kvalitu. Tento nůž vyráběný tradiční japonskou technikou se může stát rodinným pokladem předávaným dalším generacím.

Nůž Santoku je dokonalým hybridem mezi klasickým šéfkuchařským nožem a nožem Nakiri, který se využívá pro precizní krájení zeleniny. Že je tento nůž univerzálem, prozrazuje již název, jelikož se dá slovo Santoku z japonštiny překládat jako tři ctnosti.

Mnohé napoví i samotné tvarosloví jeho čepele, která je vyšší než u klasických nožů, a která dokáže v krájených surovinách uchovat veškerou šťavnatost. Ručně kovaná čepel z japonské oceli díky vyvážení nože dokonale kopíruje pohyby vaší ruky, a tak můžete prožívat přípravu pokrmů s ničím nelimitovanou vášní.

Nože z řady Olive jsou vybaveny rukojetí z lehkého olivového dřeva s nádhernou kresbou. Dohromady s kovaným ostřím se tento nůž stane klenotem vaší kuchyně, na který se všichni budou chodit dívat jako do muzea.

Délka čepele: 180 mm
Tloušťka čepele: 2 mm
Hmotnost: 235 g

Nůž je dodáván v autentické dárkové dřevěné krabičce.

Ocel nožů Forged není nerezová, a proto není nože vhodné mýt v myčce. Po použití nože nástroj důkladně očistěte a vysušte, abyste se vyvarovali vzniku skvrn od rzi. Pokud víte, že nůž nebudete delší dobu používat, ošetřete čepel olejem a zabalte jej do látky či papíru. A aby byla čepel vždy chráněná, lze si k noži dokoupit i kožené pouzdro.

100 % organický

Certifikovaný pepř osobně vykupujeme za fér ceny u našich farmářů v Kambodži.

Ručně kontrolovaný

V ČR kuličku po kuličce znovu kontrolujeme a balíme do nejkvalitnějších obalů.

S cílem dělat dobro

Část ze zisku se vrací zpátky do Kambodže, které se snažíme pomáhat různými způsoby.

Druhy Kampotského pepře

Černý pepř

ČERNÝ PEPŘ

Je sbíraný ještě nezralý na začátku roku, kdy jsou zrnka zelená. Černou barvu dodá až sušení na slunci.

Zobrazit použití

Smažte, grilujte, duste, nejlépe s masem! Hodí se na steaky, červená masa, klasické omáčky, polévky, ale především na jakékoliv těstoviny a italskou kuchyni.

Bílý pepř

BÍLÝ PEPŘ

Šampaňské mezi pepři, které s bílým pepřem co znáte nemá nic společného. Klasické bílé pepře v obchodech jsou loupané z nezralého černého pepře a zatuchají, proto je nikdo nemá rád. Pravý bílý pepř je loupaný až ze zralého červeného pepře - je to jeho jádro - a díky tomu získá vlastnosti, pro které jej vyhledávají nejlepší světoví šéfkuchaři – otevírá chuťové pohárky a znásobuje chutě v jídle.

Zobrazit použití

Skvělý na grilování s tmavými masy, namletý na sýry, páruje se s vínem a tapas. Výborně vyladí zeleninové polévky, noky, pesta, cokoliv s bramborami, těstoviny, domácí pečivo, asijskou kuchyni či pomazánky.

Červený pepř

ČERVENÝ PEPŘ

Pravý červený pepř je kambodžský světový unikát, který je extrémně vzácný a roste pouze na pár místech na světě. Sbírá se zcela zralý na vrcholu pepřové sezony a díky dlouhému zrání je plný fruktózy, která mu dává jedinečnou sladko-ovocnou chuť. Tzv. „červený pepř“ v růžové barvě, který je známý u nás, vůbec není pepřem a je tak mylně označován. Jedná se o pepřovec brazilský, který roste stromově a je oblíbený pro svou barvu a fotogeničnost.

Zobrazit použití

Nedávejte jej na maso – rozumí si jen s rybou či mořskými plody, naopak jako král studené kuchyně ladí v kombinaci s vegetariánskými pokrmy, saláty, zeleninou, vajíčky, zeleninovými polévkami, rizotem, sladkými dezerty, koktejly či při vánočním pečení.

Lyofilizovaný pepř

LYOFILIZOVANÝ PEPŘ

U nás mrazem sušený čerstvý zelený Kampotský pepř. Speciální proces lyofilizace pro uchování maximální kvality, čerstvosti a chuťových akcentů pravého čerstvého Kampotského pepře - z Kambodže až na váš talíř! 100% organický fair trade produkt, s láskou sbíraný. Při spojení s tekutinou či olejem kulička zpět nasaje vláhu a chutná jako čerstvá. Nedávejte do mlýnku, používejte celý či drcený v hmoždíři.

Zobrazit použití

Hodí se perfektně ke steakům, na přípravu omáček, do těstovin, na masa či nadrcený na grilování.

Naši farmáři

POV SOKHORN
POV SOKHORN Odebíráme: Černý pepř Jak peníze použije

zaplatit školné pro 2 děti (jedna chce být doktorkou)

PANN VOCH
PANN VOCH Odebíráme: Černý pepř Jak peníze použije

zaplatit školu pro 2 vnoučata

YIM YI
YIM YI Odebíráme: Bílý pepř Jak peníze použije

zrekonstruovat dům

SVAY YUTH
SVAY YUTH Odebíráme: Bílý pepř Jak peníze použije

podívat se do jiné části Kambodži

Ukázat všechny farmáře

Certifikáty pravosti Kampotského pepře

Kampotský pepř musí být vždy doprovázen čtyřmi povinnými certifikáty, které určují jeho kvalitu, jedinečnost a původ. Na obalu také nesmí chybět LOT NUMBER, které Vás dovede až ke konkrétnímu farmáři.

Černý pepř

Trademark

Dokazuje původ a kvalitu Kampotského pepře. Celosvětově se objevuje spousta levných kopií např. pod názvem pepř z Kampotu, pepř Kampot nebo pepř z Kambodže, které však s pravým Kampotským pepřem nemají nic společného. Pokud váš pepř tedy nemá všechny čtyři certifikáty a lot number, není to Kampotský pepř.

Černý pepř

Chráněné zeměpisné označení

Kampotský pepř se stal prvním kambodžským produktem a zároveň jediným pepřem na světě, kterému byl udělen tento status, stejně jako například oblasti Champagne ve Francii. Je to záruka toho, že váš pepř vyrostl v nejvhodnějších klimatických podmínkách na světě za pomocí nejpřísnější úrovně farmářských metod a technik.

Černý pepř

Externí kontrola

Mezinárodní společnost Ecocert patří mezi největší certifikační společnosti na světě a zabývá se kontrolou a certifikací výrobků obsahujících suroviny z kontrolovaného ekologického zemědělství. Zároveň uděluje status PGI právě Kampotskému pepři.

Černý pepř

Specifikace zeměpisného označení

Konkrétní soupis pravidel, které musí daná země v rámci PGI splňovat od zasazení rostliny až po dohledání kuličky pepře na základě tracking number ve světě. V Kambodži se nejvíce klade důraz na organický původ a zákaz veškerých chemických hnojiv.

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

"Objednávala jsem už dvakrát, vše bylo doručeno v pořádku, s milým osobním vzkazem uvnitř krabice. Objednané mlýnky ( české ručně vyráběné z masivního jasanu ) jsou nádherné, perfektně melou. Pepře nádherně voní a skvěle chutnají. Prostě to nemá chybu."

Cibébka

"Dobrý den. Již máme doma druhou zásilku a naši spokojenost nelze vyjádřit jedním slovem. Jsme velmi spokojeni. K ještě většímu potěšení z Vašich produktů přispěla i reportáž v Objektivu na ČT1. Pokud nám dovolí opět cestovat, už víme, kam chceme ... :-) Ať se Vám daří!"

Romana

"Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!"

Hana

UŽ VÁM NIC NEUTEČE

Chcete vědět, jak se pěstuje nejlepší pepř světa a zdarma získat naši brožuru Příběh pepře?
Rádi byste jako první věděli o akčních novinkách? Přihlaste u nás svoji emailovou adresu! A žádná kulička už vám neuteče.

Delivery methods
payments