💸   Kampotský pepř za 99 Kč|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

♨️  Naše nové produkty

I letos jsme potvrdili, že v .pepper..field umíme kreativně a inovativně řešit problémy udržitelného rozvoje nejenom v Česku, ale i ve světě! Ceny SDG se již pátým rokem konají pod záštitou Asociace společenské odpovědnosti, která oceňuje projekty naplňující globální cíle OSN. V pěti kategoriích se letos utkalo o první místo 238 projektů a z nich jsme právě my obdrželi 2. místo v kategorii Byznys. Máte radost? My obrovskou!

Náš příběh začal v roce 2018

A již tehdy jsme měli nemalý cíl – podpořit až 400 farmářských rodin v regionu Kampot v Kambodži výkupem Kampotského pepře tím nejférovějším a nejvíce udržitelným způsobem. Hned záhy se ukázalo, že nejdůležitější je podpořit malé farmáře a zlepšit jejich konkurenceschopnost na trhu, který byl ovládán velkými zahraničními farmami. Od začátku od nich vykupujeme pepř za 100% fair trade cenu. Tím zajišťujeme ekonomickou soběstačnost a růst nejen jim, ale celé oblasti. Stejného roku se  do našeho projektu zapojila i Česká rozvojová agentura, která pomohla s financováním technologického rozvoje a s nákupem českých strojů pro tyto farmy. Ty tak získaly další výhodu na trhu. S Českou rozvojovou agenturou spolupracujeme dodnes. Nejsme totiž zdaleka u konce a v hlavě se nám rodí spousta dalších cílů a nápadů, jak v Kambodži změnit život k lepšímu.

Z 250 kg pepře na 10 tun pepře ročně

Toto číslo pro nás v roce 2021 znamená vykoupit od malých kambodžských farmářů 50 % produkce a reálně tak podpořit více než 200 rodin. Finance nyní používají na školné pro děti, základní zdravotní péči nebo záchranu produkce pepře. V roce 2022 si klademe za cíl vykupovat 100 % produkce, což je nějakých 20 až 30 tun a expandovat globálně. Jsou to velká čísla, ale ještě větší zodpovědnost za všechny ty konkrétní rodiny, které naším podnikáním zajišťujeme důstojný život. V roce 2020 jsme za toto podnikání dostali od Pana Sorasaka - kambodžského ministra obchodu - čestné uznání.

Ekonomicky soběstačná Kambodža

Uvědomujeme si, že jsme celosvětovým unikátem. Nejenom, že vykupujeme Kampotský pepř za fair a direct trade podmínek, ale jsme jedním z největších procesorů v regionu – pomáháme nyní více než 200 rodinám žít kvalitní život! Náš potenciál do budoucna je ale ještě větší. Chceme rozšířit svou pomoc mezi rodiny středních a větších farem a odkoupit 100 % produkce Kampotského pepře. Zlepšovat životní podmínky v Kambodži je naším dlouhodobým cílem. V roce 2018 byla většina z malých kambodžských farem na pokraji chudoby. Dokonce zvažovali i možnost nechat pole s Kampotským pepřem trvale zaniknout. Jsme rádi, že se tak díky spuštění našeho projektu nestalo. Společně se opravdu daří naplnit Cíle udržitelného rozvoje.

A to i díky vám! Děkujeme!

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments