💸   Kampotský pepř za 99 Kč|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

♨️  Naše nové produkty

Grilování není jen o mase, ale také o skvělé zelenině. I ta totiž nabízí možnost pořádně se zakousnout. Dneska se proto podíváme na ty druhy zeleniny, které umí být dokonce adekvátní náhradou za klasické maso.

Jedná se o takovou zeleninu, která se griluje vcelku či nakrájená na pořádně velké kusy. Nezapomínejte, že na takové grilování je nutné jít pozvolna a mít dostatek času spolu se správně rozpáleným grilem. Velké kusy totiž vyžadují vysokou teplotu, díky které se pořádně propečou i zevnitř.

Spálená paprika - klasika, která chutná všem

Tou největší klasikou je spálená paprika. Tu dejte na přímý žár a počkejte si na spálené puchýře na povrchu. Slupka se v ten moment začne oddělovat od dužiny, takže se nebojte některých vyloženě černých a spálených míst. Papriku otáčejte tak, aby se slupka začala rovnoměrně oddělovat po celém obvodu zeleniny. 

Papriku následně nechte odležet v uzavřené misce a pak ji slupky zbavte nadobro. Dužinu dochuťte olivovým olejem, černým pepřem a solí.

Grilovaná řepa - pochoutka plná vitamínů

Podobně jako paprika je výborná také grilovaná řepa. Neloupejte ji, ani nekrájejte, jen dobře omyjte a s olivovým olejem a solí zabalte do alobalu. Pečte ji alespoň hodinu, dokud nebude krásně měkká. 

Charakteristickou zemitou chuť řepy můžete doplnit štiplavější, čerstvou zálivkou z olivového oleje, citronu a pepře.

Jak uchovat po celou dobu grilování zeleninu krásně šťavnatou? Poraďte se s námi v našem článku.

Kdo by nemiloval kukuřici?

Na povrchu lehce spálený, uvnitř krásně sladký a šťavnatý - takový dokáže být kukuřičný klas, když jej opečete na grilu. Kukuřici opékejte na prudkém žáru a pravidelně ji otáčejte. Počkejte, dokud nezačne povrch kukuřice tmavnout a lehce se odlupovat. Tímto způsobem opečte kukuřici po celém obvodu. 

Po dokončení zalijte máslem, můžete však také trochu zaexperimentovat a kombinovat kukuřici s pepřem či sýrem. 

Papriku, řepu i kukuřici můžete pokrájet a napíchat společně na špejli, například společně s cibulí. Všechny skvělé chutě se propojí a vy budete mít pro své hosty vmžiku připravený zeleninový špíz. K němu si můžete připravit skvělý dip - v našem článku vám prozradíme, kterou omáčku k zelenině vybrat ideálně.



Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments