💸   Kampotský pepř za 99 Kč|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

♨️  Naše nové produkty

Je neděle odpoledne a na veletrhu v hrabství Yorkshire v Anglii porota Guild of Fine Food vyhlašuje finální výsledky Golden Fork, nejvyšší gastronomické trofeje, kterou lze v rámci celosvětové soutěže získat. Do soutěže se přihlásilo 14 113 produktů ze 108 zemí světa a pouze 14 z nich dosáhne na tohoto pomyslného gastronomického Oscara. Mezi celosvětovou konkurencí sestavenou z těch nejlepších rumů Jižní Ameriky či vyhlášených norských sýrů je i náš lyofilizovaný pepř.

“Není časté, že by tak vysoké ocenění dostal nováček v soutěži,”

slyšíme od okolních zkušených soutěžících. Do poslední chvíle nervózně čekáme na výsledek. A pak to přijde. Náš lyofilizovaný pepř se oficiálně stal tím nejlepším a nejzlatějším na světě!  Za celou 27-letou historii soutěže Great Taste Awards se tuto trofej nepodařilo získat žádnému jinému produktu z České republiky.

Více než 500 porotců Guild of Fine Food hodnotí během dvou měsíců všechny produkty, které se do soutěže přihlásily. Každý z nich je pečlivě ochutnáván naslepo špičkovými šéfkuchaři, nákupčími, prodejci, restauratéry, či potravinářskými kritiky. Potraviny jsou pak dále hodnoceny jednou, dvěma, nebo třemi hvězdami. Mezi celosvětovou konkurencí najdeme 3 hvězdy u českých produktů velice zřídka. Letos se oceněním Great Taste mohly pyšnit rovnou dva druhy našeho Kampotského pepře, což je sám o sobě velký světový úspěch. Nikdy předtím se nestalo, že by český produkt dosáhl ještě výše a potvrdil svou nominaci na Golden Fork. A pak jsme přišli my.

Nyní jsme oficiálně jediný držitel této celosvětově uznávané gastronomické trofeje díky našemu lyofilizovanému zelenému Kampotskému pepři, který lyofilizujeme na českých strojích s unikátní recepturou.

Potvrzeno - náš pepř je opravdu tím nejlepším na světě

Porotci v soutěži Great Taste Awards hledají skutečně skvělou chuť bez ohledu na značku nebo obal. U našeho lyofilizovaného pepře mohou najít nejenom to – je totiž celosvětovým unikátem. „Na začátku byla touha přivézt do Evropy opravdu čerstvý pepř. Jeho delikátní chuť, když se ještě začerstva zelený utrhne z pepřové liány,“ popisuje náš Lukáš, spoluzakladatel značky.

Aby mohl být produkt vůbec nominován na ocenění Golden Fork, musí vyhrát 3 hvězdy Great Taste, které se vyhlašovaly letos v září. Z 218 takto oceněných produktů později dosáhlo na nominaci Golden Fork 33 produktů - a už samotná nominace pro nás znamenala obrovský úspěch. Pouze 14 oceněných potravin z celého světa nakonec vyhrálo. Naprosto speciální a unikátní potravina, takto zní konečný verdikt přísné poroty Guild of Fine Food. U našeho Kampotského pepře navíc víte, že nakupujete maximálně férově a podporujete dobrou věc.

Je to nepopsatelný pocit řadit se mezi špičkové světové potraviny jako jsou ty nejlepší sýry, panenské olivové oleje, nebo například takové delikatesy jako jsou ústřice. Je to pro nás čest a jsme si jisti, že čerstvý lyofilizovaný Kampotský pepř mezi ně rozhodně patří,“ shodují se Lukáš a Lenka, oba spoluzakladatelé naší značky a letošní hrdí vystavovatelé lyofilizovaného pepře v Anglii.

Dobyli jsme celosvětovou soutěž a můžeme tak pomoct více lidem!

Od roku 2018, kdy jsme projekt založili, podporujeme přes 200 malých farmářských rodin v regionu Kampot v Kambodži výkupem Kampotského pepře tím nejférovějším a nejvíce udržitelným způsobem. Stejného roku se s námi do projektu zapojila i Česká rozvojová agentura, která nám v rámci rozvojového programu pomohla vyvinout také lyofilizovaný pepř díky nákupu českých strojů od LYOTRADE, na kterých pak dále sušíme čerstvý pepř mrazem. Domů vám od nás dorazí opravdová autentická Kambodža, a vy si na oplátku může být jisti, že pomáháte konkrétním lidem žít kvalitní život i v jiných částech světa!

Když pepř takto upravíte, stačí jej doma namočit do oleje či jakékoliv tekutiny a kulička opět nasaje vláhu a vrátí se do stejné podoby, v jaké byla těsně před utržením,“ vysvětluje naše Klára, spoluzakladatelka značky. “Chtěli jsme cíleně v ČR vyvinout produkt, který nemá nikdo jiný na světě a díky němuž mohou být naše farmářské rodiny konkurenceschopné velkým zahraničním farmám, které prozatím ovládají region Kampot,” dodává s úsměvem pro ní vlastním.

Činy jsou mocnější než slova.

To, že opravdu pomáháme a snažíme se měnit svět k lepšímu, dokazuje i naše letošní výhra v Cenách SDGs, kde nás Asociace společenské odpovědnosti ocenila jako druhou nejlepší firmu v kategorii Byznys. Jakožto jedna z nejudržitelnějších firem Česka si do budoucna klademe ještě vyšší nároky v pomoci kambodžským rodinám farmářů i díky naší postupné expanzi na zahraniční trhy letos a v letech následujících.

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments