💸   Kampotský pepř za 99 Kč|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

♨️  Naše nové produkty

V podstatě ve všem. Podobně jako u rajčete ze zahrádky oproti rajčeti ze supermarketu :)

Kdo stále neproniknul do podstaty jedinečnosti pepřových zrn, která dovážíme z provincie Kampot v Kambodži, může si klást otázku, v čem je tento pepř lepší než ostatní. Abychom pochopili, proč je považován za nejlepší pepř na světě, musíme se vydat přímo na plantáže malých kampotských farem, kde pepřové liány raší ze zeminy bohaté na minerály a pepřové kuličky dozrávají pod blahodárnými paprsky tamního slunce.

Bílý, černý, zelený či červený, všechny druhy pepře jsou ve skutečnosti plody jedné jediné rostliny, pepřovníku černého. Podobně jako u celé řady jiných rostlin, i zde kvalitu plodů ovlivňuje celá řada faktorů, přičemž tu největší váhu má prostředí, ve kterém rostlina roste, a způsob péče o ní a její plody.

Podobně, jako jsou francouzské či italské svahy ideální pro pěstování vinné révy, a díky tomu jsou tyto země producenty skutečně kvalitních vín, je i kambodžský Kampot ideálním místem pro pěstování pepře. Liány pepřovníku zde vyrůstají z podloží, které je v ideálním poměru, co se obsahu šotoliny, jílů a humusu týče. Půda je bohatá na minerály a nabízí tak kořenovému systému lián ideální výživu pro rychlý růst a plození skutečně kvalitních pepřových zrn.

Kvalitní půda je ovšem jen základ. Kampot je přímořskou oblastí s klima, které ovlivňuje přítomnost nedalekého oceánu. Je zde vlhko a skutečně teplo. Sluneční paprsky se opírají do listů a následně i uzrávajících zrn s ideální intenzitou. Rostliny nejsou spáleny či vysušovány, jejich pletivo je však neustále prohříváno, a proces fotosyntézy běží naplno. Slunce v uzrávajících plodech podporuje tvorbu charakteristických látek jako je fruktóza, piperin a jedinečných chuťových a vonných tónů, které se podepisují na kvalitě pepřového zrna.

K tomu všemu přidejte po staletí neměnné způsoby pěstování pepřových lián, které místní malá farmáři aplikují. Žádné chemické postřiky, žádná syntetická hnojiva, jen čistá příroda a přihnojování s pomocí guána, tedy extrémně výživného netopýřího trusu. Kupte si rajče v supermarketu, které se odmala koupalo v chemických látkách, a porovnejte jeho chuť s rajčetem vypěstovaným doma na zahrádce. 

Přesně takový rozdíl platí i v případě pepře z Kampotu pěstovaném na malých farmách a pepřem z obrovských velkopěstitelských plantáží, kde jsou liány neustále dopovány chemikáliemi, protože jsou pěstovány v nevyhovujícím prostředí, a chemie má příznivé podmínky suplovat.

V neposlední řadě je zde také následné zpracování pepře. Náš pepř prochází přísnou selekcí. Špatná či nedostatečně velká zrna jsou vyřazována, a tak se do sáčků dostávají jen skuteční premianti. To se však nedá říci o obsahu balení od mainstreamových značek, kde mimo vysušených pepřových zrn můžete najít i nejrůznější nečistoty, větvičky, a dokonce narazit i na plíseň. 

Tento pepř se totiž běžně převáží i několik měsíců ve velkých pytlích na lodích, kde zatuchá, ztrácí na tom málu z kvality, který měl, a plesnivý. My náš pepř okamžitě po sklizni a vytřídění vakuově balíme a posíláme letecky do Evropy. Proto můžeme s hrdostí a naprostou sebedůvěrou říci, že náš pepř je skutečně lepší, než pepř, který je běžně k dostání v supermarketu.

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments