💸   Kampotský pepř za 99 Kč|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

♨️  Naše nové produkty

Udržitelnost je velkým tématem a vlastně naprostým jádrem toho, co děláme, ať už se vám dostane do rukou jakýkoliv námi nabízený produkt, můžete si být jisti, že se v něm nachází Kampotský pepř pěstovaný udržitelnou cestou. Ten je navíc vždy udržitelně zpracováván i dále. Co si pod tím v našem případě představit?

Šetrnost k životnímu prostředí

Každá pepřová kulička od .pepper..field se koupala v paprscích kambodžského slunce, nasávala vláhu pralesů Kampotu a v momentě, kdy byla připravena ke sběru, ji do rukou vzal farmář, který ji vypěstoval totožným způsobem, jako generace farmářů před ním. Tedy bez jakýchkoliv chemických hnojiv či postřiků proti škůdcům - pěstovaný zcela udržitelným způsobem, po kterém není životní prostředí, ve kterém vyrůstá, žádným způsobem devastováno, půda není znehodnocená a voda kontaminovaná, nekácí se pralesy a do vzduchu neunikají žádné skleníkové plyny.

Recyklovatelné obaly a přírodní materiály

Na tento přirozený způsob pěstování pepře navazujeme i my, v Praze. Veškerá zrna se snažíme balit do obalů, které jsou pro přírodu snadno rozložitelné či recyklovatelné, tak jejich koloběh můžeme uzavřít do smyčky. Ideální je, když naše krásné obaly používáte znovu a znovu na jakékoliv domácí využití. Proto pracujeme převážně se sklem a dřevem. 

Některé naše produkty bohužel stále balíme do plastových sáčků, což je především z toho důvodu, že na trhu prozatím není příliš mnoho alternativ, které by splňovaly přísná hygienická kritéria i naše nároky na uchovávání pepře v maximální čerstvosti. Snažíme se ovšem z dostupných variant vybrat takovou, která zatěžuje životní prostředí co nejméně a je plně recyklovatelná a znovupoužitelná. Zároveň tím, že kupujete kvalitní pepř, stačí vám vždy špetka a jídlo je dochucené k dokonalosti – čím menší množství, tím menší spotřeba obalového materiálu!

100% férová spolupráce a výkup za férovou cenu

Poslední udržitelnou cestou, kterou tak milujeme, je především celá podstata našeho projektu, která je založena na fair trade, direct trade a pomoci. Naše rodiny farmářů se snažíme stále učit, edukovat a pomoci jim se všemi procesy tak, aby mohli už natrvalo vždy prodat svůj Kampotský pepř za fér cenu, i kdybychom jim zrovna nepomáhali my.

To je naše cesta k udržitelnosti, kterou se snažíme předávat i našim zákazníkům.

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments