💸   Kampotský pepř za 99 Kč|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

♨️  Naše nové produkty

Pokud se chystáte na cestu do Kambodže a vybíráte si zajímavá místa, která by neměla uniknout vaší pozornosti, rozhodně si na svůj seznam přidejte jezero Tonle Sap v oblasti Siem Reap. Tonle Sap, nebo také Tonlésap, znamená v překladu Velké jezero a jedná se o opravdovou vodní perlu celé jihovýchodní Asie, která vás doslova okouzlí svou krásou.

Tonle Sap je největším sladkovodním jezerem v celé jihovýchodní Asii a také místem s jedním z největších ekosystémů na světě. Je totiž domovem obrovského počtu rozmanitých živočišných a rostlinných druhů. V roce 1997 bylo - i se svými přilehlými oblastmi - zapsáno na seznam biosférických rezervací UNESCO. 

Jezero, (na) ve kterém tepe život

Jezero má skutečně grandiózní rozměry. Je 250 kilometrů dlouhé a 100 kilometrů široké. V podstatě jej můžeme nazvat vnitrozemským oceánem. V mnoha místech vůbec nedohlédnete na protější břeh! Přesto je jezero relativně mělké a v nejhlubších místech dosahuje hloubky maximálně 10 metrů.

Mimo zástupců fauny a flóry se na jezeře zabydleli také lidé a vytvořili zde množství komunit obývajících plovoucí vesnice. Každá z nich je trochu odlišná, co je však spojuje, je jejich závislost na jezeře a jeho přírodních zdrojích.

Tou vůbec nejproslulejší vesnicí je Chong Khneas, s řadou obchodů, domů a škol pohupujících se na vodě. Tato vesnice je již trochu turistická, přesto stojí za návštěvu. Navštívit ovšem můžete celou řadu dalších vesnic, stačí si jen domluvit projížďku po jezeře. Počítejte však s tím, že se jedná o výlet minimálně na celý den.

Kdy Tonle Sap navštívit?

Tou nejlepší dobou k návštěvě jezera je období dešťů, tedy období od června do října. Jezero se touto dobou rozvodní, vyleje ze svého koryta a vytvoří jedinečný záplavový biotop. Lodí se pak dá zajet na celou řadu neuvěřitelných míst, odkud lze sledovat místní savce, ptáky i obojživelníky. V období sucha se naopak drží hladina jezera blíže dnu, do některých oblastí nelze lodí zajet vůbec. Vesnice navíc nemají takové kouzlo, jako během záplavového období.

Zajímají vás další tipy na místa, která byste v Kambodži neměli minout? Pak se můžete s radostní ponořit do dalšího cestovatelského článku. Tentokrát se zaměříme na naši srdcovou oblast Kampot.



Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments