💸   Kampotský pepř za 99 Kč|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

♨️  Naše nové produkty

Pokud patříte mezi milovníky pepře, zajisté máte doma některý z profesionálních mlýnků, které vám pomáhají dostat se v otázce geniality pepřových chutí přímo k jádru věci. Ať už vlastníte jeden z luxusních mlýnků, které najdete na našem e-shopu, nebo svůj Kampotský pepř drtíte v jiném mlýnku, věřte, že je potřeba se o něj správně postarat, aby byl výsledek drcení vždy dokonalý.

Mlýnek má na výslednou chuť pepře obrovský vliv

Hned na začátek si je potřeba říci, že namletí pepře má na jeho chuť, a tedy i na chuť jídla, do kterého je přidáván, obrovský vliv. Proto je vždy dobré mít mlýnek po ruce, navíc v takovém stavu, aby byl schopen pepř perfektně nadrtit.

1. Nikdy neplňte mlýnek až po okraj

Na úvod nikdy neplňte plnou kapacitu mlýnku, ale v ideálním případě jen tolik, kolik budete zrovna potřebovat či ¾ z kapacity, aby se mlecí systém nepřetížil. Zároveň se vyvarujte plnění koření holýma rukama, ale vždy používejte lžíci, trychtýř či jinou pomůcku, která vám pomůže rychle zahnat všechny neposedné kuličky pepře do komory mlýnku.

2. Nastavení hrubosti ovlivní chuť pepře

Velmi důležité je během mletí nastavit úroveň drcení. V případě našich mlýnků je těchto úrovní i více než deset, přičemž každá z nich ovlivňuje hrubost namletého koření. Právě hrubost dokáže výrazně ovlivnit chuť pepře. Čím jemnější mletí, tím ostřejší Kampotský pepř je a trochu se ztrácí jeho exotické tóny. Ty naopak vystupují s většími fragmenty, nicméně se ztrácí ona štiplavost. Jakou hrubost mletí si nastavíte, záleží pouze na vašich preferencích a také pokrmu, do kterého pepř přidáváte.

3. Jak na správné čištění?

Po drcení nastává fáze čištění. Tu samozřejmě nemusíte vykonávat pokaždé, pokud si však na čistění mlýnku vzpomenete alespoň jednou za týden, vůbec nic tím nezkazíte. Nejdříve se ujistěte, že v mlýnku nezbylo žádné koření. Následně vyjměte jednotlivé části mlýnku tak, aby se žádná ze součástek neztratila, a začněte s čištěním.

Povětšinou stačí jen malý kartáček a veškeré nečistoty jdou ochotně pryč. Na mlýnek nikdy nepoužívejte chemické čistící prostředky a nenamáčejte jej ve vodě, zejména pokud používáte naše dřevěné mlýnky. Bohatě stačí kapka stolního oleje a hadřík, kteří nečistoty spolehlivě zaženou.

Po vyčistění stačí mlýnek již jen zpět složit dohromady, mlecí mechanismus můžete zakápnou kapkou olivového oleje, aby vše běželo jako po másle a váš mlýnek je opět v perfektní kondici posloužit při dalším vaření. 

4. Od pepře si pomožte solí

To je takový malý trik. Když potřebujete mlýnek vyčistit, stačí celý jeho obsah vysypat, nasypat špetku soli a "mlít a mlít a mlít", dokud vše nevymelete ven. Váš mlýnek bude perfektně čistý a připravený na použití jiného druhu koření, nebo například hrubozrnné soli.

Pokud jde o polohu mlýnku v kuchyni, nevystavujte jej vlhkosti či vodě blízko kohoutku - opatrně také na pepření nad parou! Věříme, že vám pak mlýnek bude perfektně a dlouho sloužit. ☺

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments