🔥  Akce 1+1 na černý Kampotský pepř|🚚  Doprava ZDARMA s využitím Zásilkovny nad 500 Kč!|⏱  Produkty bez gravírování odesíláme do druhého dne

Pokud patříte mezi milovníky pepře, zajisté máte doma některý z profesionálních mlýnků, které vám pomáhají dostat se v otázce geniality pepřových chutí přímo k jádru věci. Ať už vlastníte jeden z luxusních mlýnků, které najdete na našem e-shopu, nebo svůj Kampotský pepř drtíte v jiném mlýnku, věřte, že je potřeba se o něj správně postarat, aby byl výsledek drcení vždy dokonalý.

Hned na začátek si je potřeba říci, že namletí pepře má na jeho chuť, a tedy i na chuť jídla, do kterého je přidáván, obrovský vliv. Proto je vždy dobré mít mlýnek po ruce, navíc v takovém stavu, aby byl schopen pepř perfektně nadrtit.

Na úvod nikdy neplňte plnou kapacitu mlýnku, ale v ideálním případě jen tolik, kolik budete zrovna potřebovat či ¾ z kapacity, aby se mlecí systém nepřetížil. Zároveň se vyvarujte plnění koření holýma rukama, ale vždy používejte lžíci, trychtýř či jinou pomůcku, která vám pomůže rychle zahnat všechny neposedné kuličky pepře do komory mlýnku.

Velmi důležité je během mletí nastavit úroveň drcení. V případě našich mlýnků je těchto úrovní i více než deset, přičemž každá z nich ovlivňuje hrubost namletého koření. Právě hrubost dokáže výrazně ovlivnit chuť pepře. Čím jemnější mletí, tím ostřejší Kampotský pepř je a trochu se ztrácí jeho exotické tóny. Ty naopak vystupují s většími fragmenty, nicméně se ztrácí ona štiplavost. Jakou hrubost mletí si nastavíte, záleží pouze na vašich preferencích a také pokrmu, do kterého pepř přidáváte.

Po drcení nastává fáze čištění. Tu samozřejmě nemusíte vykonávat pokaždé, pokud si však na čistění mlýnku vzpomenete alespoň jednou za týden, vůbec nic tím nezkazíte. Nejdříve se ujistěte, že v mlýnku nezbylo žádné koření. Následně vyjměte jednotlivé části mlýnku tak, aby se žádná ze součástek neztratila, a začněte s čištěním.

Povětšinou stačí jen malý kartáček a veškeré nečistoty jdou ochotně pryč. Na mlýnek nikdy nepoužívejte chemické čistící prostředky a nenamáčejte jej ve vodě, zejména pokud používáte naše dřevěné mlýnky. Bohatě stačí kapka stolního oleje a hadřík, kteří nečistoty spolehlivě zaženou.

Po vyčistění stačí mlýnek již jen zpět složit dohromady, mlecí mechanismus můžete zakápnou kapkou olivového oleje, aby vše běželo jako po másle a váš mlýnek je opět v perfektní kondici posloužit při dalším vaření. 

Pokud jde o polohu mlýnku v kuchyni, nevystavujte jej vlhkosti či vodě blízko kohoutku a opatrně na pepření nad parou! Tak ať vám dlouho slouží ☺

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

"Objednávala jsem už dvakrát, vše bylo doručeno v pořádku, s milým osobním vzkazem uvnitř krabice. Objednané mlýnky ( české ručně vyráběné z masivního jasanu ) jsou nádherné, perfektně melou. Pepře nádherně voní a skvěle chutnají. Prostě to nemá chybu."

Cibébka

"Dobrý den. Již máme doma druhou zásilku a naši spokojenost nelze vyjádřit jedním slovem. Jsme velmi spokojeni. K ještě většímu potěšení z Vašich produktů přispěla i reportáž v Objektivu na ČT1. Pokud nám dovolí opět cestovat, už víme, kam chceme ... :-) Ať se Vám daří!"

Romana

"Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!"

Hana

UŽ VÁM NIC NEUTEČE

Chcete vědět, jak se pěstuje nejlepší pepř světa a zdarma získat naši brožuru Příběh pepře?
Rádi byste jako první věděli o akčních novinkách? Přihlaste u nás svoji emailovou adresu! A žádná kulička už vám neuteče.

Delivery methods
payments