💸   Kampotský pepř za 99 Kč|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

♨️  Naše nové produkty

Leden až květen znamená pro farmáře nejnáročnější část roku. Přichází totiž čas sklizně a ostražité pozorování stonků, na kterých se pohupují trsy pepřových bobulí. V momentě, kdy tyto stonky začnou žloutnout, dává pepřová liána jasně najevo, že přišel ten správný čas na sběr.

Sklizeň v tomto období probíhá stále dokola

A je na farmářích, zda sklízí celé trsy ještě zeleného nezralého pepře, nebo selektují jednotlivé bobule už dozrálého. Zároveň také mohou čekat na plnou zralost bobulí a trhat je až v momentě, kdy jsou plně červené, nebo sklízet z liány veškerý pepř a až následně tyto červené bobule selektovat od zelených.

Toto rozhodnutí ovlivňuje chuťový charakter bobulí a výslednou barvu, díky čemuž je v nabídce pepř černý, červený a bílý. Bílá zrna však na liánách neuvidíte. Ta jsou získávána namáčením červeného pepře do vroucí vody (přibližně na 5 minut) a poté do studené vody (maximálně na 48 hodin). Následně se odstraní slupka obnaží se krémově bílé jádro. Zpracování červeného a bílého pepře je tak nejnáročnější, nejdelší a proto jsou tyto dvě barvy naprostou pýchou Kambodže – málokterá země na světě dokáže totiž takto trpělivě kuličku po kuličce sbírat a dále zpracovat!

Důležitá je i čistota

Následná práce se získanými zrny se řídí celou řadou zásad, které jdou naproti především hygienickým pravidlům. Čisté musí být jako kontejnery používané k uchovávaní pepře, tak i ruce farmářů. Samotná zrna lze sušit pouze na třech typech materiálů, kterými jsou nylon, klasické přírodní rohože a plátno. Během sušení nemají k zrnům přístup žádná domácí zvířata.

V momentě, kdy jsou zrna na slunci dostatečně vysušená, dochází k ručnímu třídění. Tou slouží k odstranění všech nečistoty, které byly z lián sesbírány spolu s pepřovými zrny, a také k selekci samotných zrn. Po své selekci jsou zrna skladována na dobře větraném místě, bez přístupu slunečních paprsků a tak, aby se k nim nemohli dostat žádní škůdci. 

Následně se mohou pepřová zrna těšit na své zabalení, o tom však zase někdy příště. ☺

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments