💸   Kampotský pepř za 99 Kč|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

♨️  Naše nové produkty

Ráno vstane a vydá se na svou pepřovou plantáž zalitou sluncem. Sluneční paprsky prosvěcující skrze listový pepřových lián, šimrají kambodžské farmáře po tváři až do večera, kdy je čas jít zase domů. Tento scénář se opakuje den, co den, dokud není čas na sklizeň a sušení pepřových zrn, po kterém následuje prodej úrody. Pro některé farmáře se jedná o radostnou finální tečku za jejich prací, pro některé o velmi náročný úkol, který rozhoduje o budoucnosti celé jejich rodiny.

Proč je pro některé farmáře těžké prodat svůj pepř, ačkoli je na něj na trhu poptávka?

Mohlo by se zdát, že pepř v takové kvalitě, jakou má ten Kampotský, nemají farmáři žádný problém prodat. Bohužel opak je v některých případech pravdou, což je způsobeno hned několika faktory. První z nich se odvíjí od problematického hledání odběratelů. Mnoho farem totiž leží na odlehlých místech, kam se obchodníkům nechce putovat, a proto musí farmáři putovat za obchodníky. Pokud nějakého skutečně najdou, nastává druhý problém, kterým je jazyková bariéra. 

Kampotský pepř je především vývozním artiklem, což znamená, že jej vykupují zahraniční obchodníci, kteří většinou neovládají khmérštinu. Proto je komunikace mezi malým farmářem a zahraničním obchodníkem často velmi problematická.

Víme, kterým farmářům je potřeba nejvíce pomoci

Vyhráno však není ani v momentě, kdy se oba obchodní partneři domluví. Produkce některých farem je totiž tak malá, že o ni velcí obchodníci zkrátka nemají zájem. Odběr z takové farmy se jim totiž nevyplatí tak, jak by si představovali. Farmáři tak mnohdy nezbývá nic jiného než prodat svou úrodu pod cenou, aby za svou práci dostal alespoň nějaké finanční ohodnocení.

A to je velká škoda, protože pepř od takových farmářů je mnohdy daleko kvalitnější než pepř z velkých farem vlastněných nejčastěji cizinci, kteří je vnímají pouze jako zdroj financí, čemuž je podřízena i celková produkce.

My jsme se rozhodli najít si vlastní způsob, jak se takovému pepři vyhnout, najít si svůj vlastní a ještě k tomu pomoci místním. Snažíme se podat ruku právě těm rodinám farmářům, které jsou menší, neumí anglicky, je pro ně obtížné jezdit do města a dostat tak svůj pepř na trh. Jsou to ale právě ty rodiny, které znají okolí Kampotu tak dokonale jako nikdo jiný. I jeho výjimečnou půdu, po které chodí po generace. A právě díky nim vám můžeme nabídnout pepř, který nemá na světě obdoby. 

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments