💸   Kampotský pepř za 99 Kč|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

♨️  Naše nové produkty

Že se pepř v kambodžské oblasti Kampot pěstoval před stovkami let dokládají dokumenty již ze 13. století, a to od čínského objevitele Tchéou Ta Kouana. Svou skutečně zlatou éru si však Kampotský pepř prožil mezi 19. a 20. stoletím, kdy se jednalo o jedno z nejvyhledávanějších koření, které bylo velice oblíbené například francouzskými kuchaři. My v .pepper..field na tuto dávnou tradici navazujeme a celé Evropě opět odhalujeme tajemství černého zlata Kampotu, které bylo v druhé polovině minulého století málem ztraceno. K pěstování pepře v Kampotu se totiž váže hned několik specifik, které jinde ve světě nenajdete.

1. Místní klima

Klima provincie Kampot je ovlivněno blízkosti oceánu, což ovlivňuje četnost srážek i teploty v oblasti. Zároveň je díky svému svažitému terénu místní půda dobře odvodnitelná, což pepřové liány vyžadují. V tomto prostředí se daří pepřovníků daří nejlépe, a zároveň jeho zrnkům propůjčuje vynikající chuti a vůně. Kampotská zrnka pepře jsou považována za nejlepší pepř na světě a není náhoda, že jsou pojmenována právě podle své výjimečné oblasti, stejně jako cibule Vidalia, whisky Bourbon nebo sýr Roquefort.

2. Specificky upravený terén plantáží 

K odvodňování slouží příkopy vykopané kolem plantáží, což je kampotské specifikum, stejně jako pěstování lián na navršených valech. Druhým specifikem je pravidelný přísun nové půdy a také organických hnojiv, díky kterém jsou liány, potažmo samotná pepřová zrna, neustále vyživována a nabírají na své intenzivní a lahodné chuti.

3. Pěstování, které se učí po generace

Abyste měli vždy jistotu, že se vám do rukou dostane pepř, který skutečně pochází z oblasti Kampot a který je opravdu pěstován metodami, které se v oblasti dědí z generace na generaci po stovky let, hledejte na obalech jasné značení certifikace pepře a jeho geografickou indikaci. Jedná se o jasně čitelné plakety na obalech, díky kterým víte, že obsah uvnitř balení je skutečně ono pravé černé zlato z Kampotu.

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments