💸   Kampotský pepř za 99 Kč|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

♨️  Naše nové produkty

Není to pohádka, ale díky svému epickému, až trochu neuvěřitelnému příběhu by mohla být. O tom, že kluci z řemeslného lihovaru Landcraft dělají svou práci více než dobře, jsme se všichni mohli přesvědčit loni, kdy se po našem společném .pepper..ginu jenom zaprášilo. Letos jsme se společné přátelství rozhodli nejen opepřit, ale přidat mu omamnou vůni čokolády a sicilských pomerančů. Nechme promluvit Ondru z Landcraftu, který nádherně sepsal náš společný příběh, cestu, která skončila stvořením nové kategorie cirkulárních destilátů: nøGinu. Anebo začala?

“Našli jsme pana Olšáka...

... Dovážel bioprodukty ze Sicíle, provozoval v Mělníku posilovnu a všude možně měl automaty na pomerančové freshe. Vysvětlil jsem mu, o co nám jde a on se pořád mračil: Heleďte, nemějte mi to za zlý, ale já vám prostě nechci prodávat pomeranče jenom proto, abyste z nich oloupali kůru. To přece musí jít nějak vyřešit. Nechám si to projít hlavou. Den na to nám volá znovu: Víte co? Já už to mám. Každej pátek a sobotu dělám freshe v Holešovický tržnici. Slupky házím do pytle a pytle pak do koše. Když je budete chtít, můžete si je vždycky v sobotu po poledni odvézt. A bylo to. Znamenalo to sice každou sobotu vyrazit do tržnice, ale to se na střídačku dalo vyřešit,” a tak do tohoto příběhu jako první vstoupila kůra sicilských pomerančů, jediná, kterou v Landcraftu používají od roku 2019 do svých destilátů. 

“Michal Herufek nám ukazuje svoji rodinnou čokoládovnu, výrobnu čokoládových lanýžů, melanžér a spoustu dalších úžasností. Pak se dostáváme k procesu nákupu kakaových bobů, jejich fermentaci a pražení. Tady je pražička. Tady se z těch bobů odlupují slupky. Ty dáváme tady do těch pytlů. Počkat! Odpad? Zasvítí nám cirkulární oči. Michale, ty bys nám tyhle pytle dal? V následujících týdnech se pokoušíme o extrakci a destilaci kakaových slupek. Využíváme Petrovo vzdělání v organický chemii, vakuum, děličky tuků a další fígle, aby se nám do výsledku nedostávalo kakaový máslo, kterýho jsou slupky plný. Nakonec se nám to daří a výsledkem je destilát, vonící jako čerstvě zalitá horká čokoláda.” Čokoládu od Herufků už od nás dobře znáte ve spojení s naším Kampotským pepřem. Dovedli jsme si představit toto spojení i v alkoholu, a tak jsme řekli: proč ne.

Co je to negin?

“Když se pak staví Klára s Davidem s tím, jestli jsme ready na další ročník .pepper..ginu., snažíme se je přemluvit, aby to nemusel být gin. Hele, gin dneska dělá každej moula. Pojďme zkusit negin. Co je to negin? Prostě něco jako gin, akorát tam nedáš jalovec,” COŽE? To jde? 

Kluci nám vysvětlili, že ano. Že gin je kategorie průtahových destilátů na bázi jalovce, jehož chuť si dovede představit každý. Jinak jsou ale v jednotlivých ginech obrovské rozdíly: v některých ho může být tak málo, že prakticky nejde zaznamenat. Jejich jádro tvoří jiné bylinky a přísady. Pojmenování gin je ale tak signifikantní, že si jej neodpustí. 

Náš nøGin ukazuje, že nepotřebuje kategorii, ale neskrývá svůj původ. Je mu vlastní destilace ve velejemném lihu, kam přišly všechny tři esence - zelený Kampotský pepř, čokoláda a pomeranče - vyextrahované předtím zvlášť. Zjistili jsme, že jalovec vůbec není potřeba, aby tenhle destilát byl komplexní v chutích a vůni.

Normální etiketa by byla vcelku nuda, řekli jsme si. A tak jsme toto rebelské dílo zakončili v uměleckém domě Butterflies&Hurricanes, kdy nám výtvarníci navrhli tu pravou, osobitou… Etiketu? Ani v nejmenším. Tohle jsou střípky našeho příběhu. Je jich celkem 19 a jen vy si můžete zvolit, jakou podobu svému nøGinu vytvoříte. Reprezentují základní hodnoty nás všech, kteří za nøGinem stojíme: cirkularitu, ekologii, udržitelnost, lásku k planetě, k naší práci a k lidem kolem nás.

A doporučení kluků z Landcraftu?

“Samotný? Boží. S tonikem? Geniální.” A my jen doplníme, že naprosto geniální tonic je právě ten jejich To_Nic, nebo grepová soda od Imperialu.

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments