💸   Kampotský pepř za 99 Kč|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

♨️  Naše nové produkty

V našem druhém dílu putování za pepři, které ve své podstatě pepřem vůbec nejsou, se opět podíváme do rozličných koutů naší planety, v nichž rostou rostliny pro svou charakteristickou chuť a vůni pojmenované po pepřovém koření. K jejich pojmenování často docházelo na základě zmatených překladů, díky kterým má dnes paprika (pepper) v anglickém jazyce stejné označení jako pepř (pepper), či podobnosti s klasickým pepřem.

Chilli pojmenované jako pepř

To je případ i tzv. cayennského pepře, pojmenovaném po přístavním městě Cayene ve francouzské Guyaně. Tento „pepř“ je ve skutečnosti štiplavou, na jemno nadrcenou paprikou, která hraje významnou roli například v mexické kuchyní. Té dodává na oné pekelné pálivosti.

V našem prvním setkání s pepřem nepepřem jsme skončili v Africe. Na tomto kontinentu se lze setkat také s kořením nazývaným jako rajská zrna. Jedná se o plody zajímavé rostliny vyskytující se v bažinatých oblastech západoafrického pobřeží. Opět se jedná o plody se štiplavou chutí, díky které jsou zrnka ukrytá ve velkém lusku občas zaměňována za klasický pepř.

Peprná chuť, ale pepř to není

A v Africe ještě zůstaneme díky etiopskému pepři. Ten bývá označován i jako hořké dřevo, a jedná se o strom rostoucího v oblastech subsaharské Afriky. I ten plodí semena s výrazně palčivou chutí. Semena jsou v tomto případě využívána nejen coby dochucovadlo pokrmů, ale jsou také oblíbená pro své léčivé účinky.

I v momentě, kdy si do svého jídla přidáte trochu toho horského pepře, se o pepř vůbec nejedná. Jde o plody keře z oblasti v oblasti Austrálie a blízké Tasmánie. Chuť tohoto koření je zpočátku překvapivě nasládlá, ovšem velmi rychle se mění v peprnou.

Naše povídání zakončíme nad opojným nápojem kawa či awa, který se získává z kořenů rostliny známé jako pepřovník opojný. Jedná se o nápoj vyznačující se svými relaxačními a povzbuzujícími účinky, podobně jako káva.

Až si tedy příště budete kupovat pepř, který není označen jako černý, zelený, bílý či červený, rozhodně se nejedná o pravý pepř. Ten je totiž jen jeden, přičemž ten vůbec nejlepší se pěstuje v kambodžské oblasti Kampot. Pokud chcete poznat jeho originální příběh, můžete tak učinit s námi!

Propásli jste první díl našeho pepřového odhalení? Můžete si jej přečíst zde.

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments