DOPRAVA ZDARMA ZÁSILKOVNOU při objednávce nad 499 Kč!

Opravdový a původní pepř je jen jeden. Jedná se o plody rostliny známé jako pepřovník černý, ze které je získáván černý, zelený, bílý a červený pepř. Trh však nabízí daleko širší paletu různorodých druhů koření, označovaných jako pepř, ovšem s klasickým pepřem nemají vůbec nic společného.

Známým příkladem může být sečuánský pepř, známý též jako fagara. Pod tímto názvem byste si měli představit sušené plody čínského druhu jasanu, které mají palčivou aromatickou chuť. Ta dokáže být až otupující, proto se sečuánský pepř dávkuje v malém množství, přičemž nejčastěji se s ním dochucuje drůbež. Blízkým příbuzným mu je sančo pepř, též japonský pepř, jenž je jedním z mála suchých koření vyskytujícím se v japonské kuchyni.

Hojně známým pepřem, který ve skutečnosti pepřem není, je pepřovec brazilský, též nazývaný jako růžový pepř (mylně označován jako červený). Jsou tak nazývány sušené růžové bobule stromu čeledi Anacardiaceae rostoucí v dlouhých hroznech. Růžová slupka bobulí je sladká, ovšem svíravá. Bobule se často přimíchávají do nejrůznějších pepřových směsí, čímž vzniká originální barevná mozaika.

Pippali, nebo-li také pepř dlouhý, jsou sušené plody rostliny z rodu pepřovníků, nikoliv však pepře černého. Jedná se o specifický druh koření vonícího podobně jako klasický pepř, ovšem zcela postrádá charakteristickou štiplavost a je spíše nasládlý a svíravý. U nás není příliš známý, v Indii však patří k hojně užívanému koření.

Stejně neznámým nám může být i pepř kubébový. Tak se označují plody lián rostoucích na Jávě, Borneu či Sumatře. Jeho zajímavostí je, že se téměř nepěstuje, a proto je získáván sběrem z divoce rostoucích rostlin. Plody, svou chutí připomínající nové koření, jsou o něco málo větší než klasický pepř.

Základní látkou tohoto koření je tzv. kubebin, jenž se vyskytuje i v africkém pepři. Ten je znám také pod názvy jako ashanti či západoafrický ocasatý pepř. V oblastech, kde roste, tedy v západní, střední a východní části kontinentu, je využíván jako náhražka klasického pepře, od nějž se liší bylinnou chutí, která navíc není ani zdaleka tak palčivá.

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

"Objednávala jsem už dvakrát, vše bylo doručeno v pořádku, s milým osobním vzkazem uvnitř krabice. Objednané mlýnky ( české ručně vyráběné z masivního jasanu ) jsou nádherné, perfektně melou. Pepře nádherně voní a skvěle chutnají. Prostě to nemá chybu."

Cibébka

"Dobrý den. Již máme doma druhou zásilku a naši spokojenost nelze vyjádřit jedním slovem. Jsme velmi spokojeni. K ještě většímu potěšení z Vašich produktů přispěla i reportáž v Objektivu na ČT1. Pokud nám dovolí opět cestovat, už víme, kam chceme ... :-) Ať se Vám daří!"

Romana

"Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!"

Hana

UŽ VÁM NIC NEUTEČE

Chcete vědět, jak se pěstuje nejlepší pepř světa a zdarma získat naši brožuru Příběh pepře?
Rádi byste jako první věděli o akčních novinkách? Přihlaste u nás svoji emailovou adresu! A žádná kulička už vám neuteče.

Delivery methods
payments