💸   Kampotský pepř za 99 Kč|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

♨️  Naše nové produkty

Pokud nás sledujete pravidelně, všimli jste si nového článku od Khmer Times, který jsme uveřejnili u nás na Facebooku a který se týká toho, jak důležité je ono chráněné zeměpisné označení Kampotského pepře a jaký je jeho důsledek v celém kontextu! Rozhodli jsme se vám tento důležitý článek přeložit a dovysvětlit, abychom vám ještě více přiblížili jedinečnost Kampotského pepře.

Co je to Ženevský akt Lisabonské dohody a jak funguje s ochranou známkou původu

Světová organizace duševního vlastnictví, jinak známá pod zkratkou WIPO, je organizace, která od roku 1967 dbá na to, aby byla co nejvíce chráněna jedinečnost duševních i fyzických produktů lidské kultury. Mezi tyto produkty patří i Kampotský pepř, který je nedílnou součástí kambodžské zemědělská kultury, jenž jej po generace pěstuje a šlechtí do podoby nejlepšího pepře na světě.

V minulém roce vstoupil v platnost tzv. Ženevský akt Lisabonské dohody, což je smlouva, která je spravována právě organizací WIPO. Zjednodušeně řečeno se jedná o smlouvu, díky které mohou jednotlivé mezinárodní organizace u svých produktů jasně zdůrazňovat jejich původ a také zeměpisné označení.

Tyto ochranné nástroje pomáhají lokálním producentům odlišovat jejich výrobky od ostatních, které nedosahují takových kvalit, zviditelňují je, a tím jim napomáhají k vyšším výdělkům.

Kampotskému pepři se dostalo žádoucí ochrany

Jednou z prvních zemí, která se do celého systému Ženevského aktu Lisabonské dohody zapojila, je Kambodža, která tak získala možnost udělit některým ze svých produktů specifické zeměpisné označení. A není překvapením, že se této cti dostalo právě Kampotskému pepři, který se tak může svou jedinečností prezentovat jako první kambodžský produkt na území Evropy.

Díky tomu získává zcela jasně dominantní postavení mezi ostatními pepři, které jasně upozorňuje na příběh nejen pepřových zrn, které rostou na jednom z nejkrásnějších míst světa, ale také poukazuje na příběhy lidí, kteří se věnují tradici jeho pěstování po dlouhá staletí. To otevírá Kampotskému pepři zcela nové možnosti, jak o sobě dát ve světě vědět a ukázat lidem, jak jedinečná a intenzivní může chuť pepře ve skutečnosti být!

Pokud tedy budete nakupovat Kampotský pepř, známky s písmeny PGI (Protected Geographical Indication) či GI (Geographical Indication) vám napoví, že se skutečně jedná o pravý Kampotský pepř se vším všudy. 

Jak jej bezdpodmínečně poznat od ostatních se můžete dočíst například v tomto článku.

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments