💸   Kampotský pepř za 99 Kč|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

♨️  Naše nové produkty

Stalo se vám někdy, že jste otevřeli balení soli, ochutnali ji a byli překvapeni její skvělou chutí? V případě soli zakoupené v klasických obchodech se takového zážitku jen těžko dočkáte, přesto existují na trhu takové soli, které vám jej dopřejí. Tou je i sůl dovážená z oblasti Kampot v dálné Kambodže. Tuto sůl pro nás naproti pepřovým plantážím sbírají původní kambodžské rodiny a letos jsme za ni jako jediní v ČR získali certifikát skvělé chuti GREAT TASTE.

Mohlo by se zdát, že sůl má jen jednu chuť, a to slanou. Ve skutečnosti však existuje celá řada druhů solí, které se od sebe liší tvarem, barvou a také chuťovým profilem. V případě soli dovážené z Kambodži se bavíme o mořské soli, která je získávána odpařováním mořské vody v salinách, ze kterých je následně sůl sbírána ručně. Tato sůl je díky jedinečnému klimatu v Kampotu zároveň nejvhodnějším doplňkem ke Kampotskému pepři a krásně podporuje jeho chuť.

Jaký je rozdíl mezi solemi? Odpařování je jeden z nejčistších procesů, jak sůl získávat, díky čemuž si uchovává jedinečnou svěží chuť s květinovým akcentem. Navíc má vyvážený obsah minerálů a také nutriční hodnoty bohatší než klasická sůl, kterou můžete koupit v obchodech.

Ty nejčastěji nabízejí kamennou sůl těženou z půdy, pomocí těžké strojní techniky. Sůl je následně chemicky čištěna a dále upravována tak, aby v ní nebyly žádné nečistoty, což se výrazným způsobem podepisuje na její chuti. Ta je agresivně slaná, bez vyvážených nutričních hodnot a skladby minerálů.

Mořská sůl přitom může být využívána stejně jako klasická sůl, byť jí nejvíce sluší dochucovat jídlo až při finálním servírování. V naší nabídce naleznete sůl z Kampotu v podobě pravého solného květu, tedy malých solných krystalků, které se hodí pro dochucení jídel i foodstyling. Dále můžete zvolit výběr těch největších solných vloček salt flakes, které tvoří úhledné pyramidy a podtrhnou vzhled každého servírovaného jídla. A kdo rád drtí, může sáhnout po hrubozrnné mořské soli, která je ideální do našich precizních mlýnků a jako jediná je vhodná na použití i během vaření.

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments