💸   Kampotský pepř za 99 Kč|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

♨️  Naše nové produkty

Zelenina ke grilování patří stejně jako maso, ať už jako příloha, či to hlavní co na talíř servírujeme. Aby byla vždy dokonalá a dokázala zastínit i perfektně propečená žebírka, steaky či prsíčka, je vždy důležité zeleninu lehce dochutit. K tomu jsou nejlepší nejrůznější zálivky, koření a samozřejmě nesmí chybět ani olivový olej.

Tři základní ingredience

Pokud budete grilovat zeleninu, vždy mějte po ruce alespoň tři základní ingredience: olivový olej, pepř a sůl. 

Olivový olej zvýrazní chuť zeleniny, a navíc pomáhá uvolňovat z čerstvé zeleniny do našeho těla antioxidanty a živiny a pomáhá k jejímu snazšímu trávení. Vždy volte extra panenský olivový olej maximální kvality.

Kvalitu hledejte také u pepře a soli. V naší nabídce naleznete mořskou kampotskou sůl, kterou však použijte na zeleninu až těsně před servírováním. Pokud budete přidávat pepř, se zeleninou se skvěle páruje náš bílý Kampotský pepř jemné, a přesto intenzivní chuti, který dodá zelenině ten správný říz. Papriky, řepu či houby však můžete kombinovat i s černým pepřem, který je intenzivnější a spíše se přiblíží chuti klasického masa.

Koření

Pepřem, solí a olejem dochucování zeleniny teprve začíná. Na trhu můžete nalézt obrovské množství kořenících směsí určených přímo na zeleninu. Takovou směs si ovšem můžete vytvořit i doma přesně z toho, co máte rádi. Je totiž nejlepší využít k ochucení takové bylinky, které vám rostou na zahradě a u kterých víte, že jste si je vypěstovali ve 100% biokvalitě.

Většina směsí je totiž tvořena ze sušených bylinek, jako je kmín, koriandr, zázvor, tymián, oregano či sušený česnek. Bohužel ve většině sáčků s kořenícími směsi, které kupujete ve velkých supermarketech, je jejich kvalita velmi nízká, a proto jsou ještě dochucovány jedlou solí a stabilizátory chuti, což z nich nečiní zrovna zdravou záležitost. Málokdo si to navíc uvědomí a dochucovaný pokrm pak přesolí.

Náš tip: Připravte si doma svou vlastní bylinkovou sůl! Použijte své bylinky ze zahrady, usušte a smíchejte je v mlýnku například s naší hrubozrnnou mořskou solí. Budete mít finální dotek na grilované zelenině, který každý ocení nejen chuťově, ale i vzhledem.

Zálivky

K dochucování zeleniny jsou ideální také zálivky. Ty jsou vhodné především do zeleninových salátů, ale můžete je používat i pro potírání zeleniny přímo během grilování, případně je lze servírovat i samostatně.

Ideální jsou takové, které dodají zelenině pikantnější chuť. Prim většinou opět hraje olivový olej a pepř, nebraňte se však přidávání takových ingrediencí, jako je citronová šťáva, šalotka, česnek, hořčice či zázvor. Pokud si chcete vyzkoušet, jak všechny tyto suroviny doopravdy ladí dohromady, doporučujeme vám vyzkoušet netradiční recept na grilovanou mladou kokosovou dužinu a tempeh - věříme, že i masožrouti dají nakonec přednost této lahůdce.

Spousta lidí zeleninovou přílohu na grilování podceňuje, ale z naší zkušenosti víme, že po čerstvě připraveném salátu se “jenom zapráší”. Narozdíl od masa má totiž tu výhodu, že nemusíte čekat, než se ugriluje! Nečekejte proto a využijte našich tipů k přípravě zeleniny - hosté to jistě ocení.



Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments