💸   Kampotský pepř za 99 Kč|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

♨️  Naše nové produkty

Naprostý světový unikát – to je mrazem sušený čerstvý Kampotský pepř se solným květem. Speciální proces lyofilizace zaručí, že si takto upravená potravina zanechá maximální čerstvost, kvalitu a velmi intenzivní chuťové akcenty. U Kampotského pepře ochuceného solným květem znamená tento proces opravdovou chuťovou explozi – toho si letos všimla i přísná porota Guild of Fine Food, která zasedá v Londýně na prestižních Great Taste Awards a ocenila ho třemi hvězdami. Kampotský lyofilizovaný pepř se tak zařadil mezi 1,5 % takto oceněných potravin.

Potravina, kterou nemá nikdo na světě

Již 27 let oceňuje porota ty nejlepší potraviny na světě. Ty každým rokem získávají svého „filmového Oscara“. Více než 500 porotců hodnotí během dvou měsíců všechny produkty, které se do soutěže přihlásily. Každý z nich je pečlivě ochutnáván naslepo špičkovými šéfkuchaři, nákupčími, prodejci, restauratéry, či potravinářskými kritiky. Mezi celosvětovou konkurencí se pro tři hvězdy našlo historicky místo pouze pro dvě české potraviny. Nyní má mezi nimi místo jako další zlatý vítěz i lyofilizovaný zelený Kampotský pepř, který do Česka dovážíme jako 100 % organický fair trade produkt.

Porotci v soutěži Great Taste Awards hledají skutečně skvělou chuť bez ohledu na značku nebo obal. U lyofilizovaného pepře mohou najít nejenom to. „Na začátku byla touha přivézt do Evropy opravdu čerstvý pepř. Jeho delikátní chuť, když se ještě začerstva zelený utrhne z pepřové liány,“ popisuje Lukáš Hejtmánek, jeden z našich zakladatelů, který se na vývoji lyofilizovaného pepře od začátku výrazně podílel.

Lyofilizace aneb sušení mrazem

Lyofilizace je proces, při němž dochází k hlubokému sušení pepřových zrn pomocí mrazu a díky němuž si pepř uchová svou maximální autentickou chuť, která je nesrovnatelná s jakýmikoli jinými druhy pepře na světě. „Když pepř takto upravíte, stačí jej doma namočit do oleje či jakékoli tekutiny a kulička opět nasaje vláhu a vrátí se do stejné podoby, v jaké byla těsně před utržením,“ vysvětluje Lukáš. Všechny zajímavosti o procesu lyofilizace a doporučení, jak s naším pepřem pracovat v kuchyni najdete v našem článku: Lyofilizovaný Kampotský pepř

Tři hvězdičky znamenají v žargonu ocenění Great Taste jedno prosté slovíčko: Vynikající. Je to ocenění pro mimořádně chutnou potravinu, kterou každoročně získá méně než 2 % přihlášených výrobků z celého světa. Samotné ocenění vás nabádá k tomu, abyste neodcházeli z obchodu bez nákupu takové potraviny. U nás si navíc můžete být jisti, že nakupujete maximálně udržitelně a podporujete dobrou věc. 

Gastronomický unikát se srdcem na pravém místě

Když jsme v roce 2018 začínali s naším projektem .pepper..field, připojila se k nám i Česká rozvojová agentura. V rámci rozvojového programu v Kambodži, který má za cíl zlepšit ekonomickou situaci malých farmářů, nám pomohla vyvinout také lyofilizovaný pepř díky nákupu českých lyofilizátorů LYOTRADE, na kterých se suší. Zákazníkovi tak domů dorazí opravdová autentická Kambodža, a on si na oplátku může být jist, že pomáhá konkrétním lidem žít kvalitní život i v jiných částech světa.

S lyofilizovaným pepřem vaří rádi také šéfkuchaři

Náš lyofilizovaný pepř si oblíbily vyhlášené české restaurace. Například Casa de Carli v Praze nyní vaří své menu, do kterého jej zakomponovala! V menu jej nyní najdeme i v Londýně, kdy se s ním v rámci Tříhvězdičkové večeře vařilo ve vyhlášeném podniku Copper & Ink finalisty Master Chefa a jednoho z porotců soutěže Tonyho Rodda. Jak již název večeře napovídá, jednalo se o pokrmy sestavené z hvězdně oceněných potravin tohoto roku. Nemůžeme se dočkat, až se s některými recepty pochlubíme.

Je to nepopsatelný pocit řadit se mezi špičkové světové potraviny jako jsou ty nejlepší sýry, panenské olivové oleje, nebo například takové delikatesy jako jsou ústřice. Je to pro nás čest a jsme si jisti, že čerstvý lyofilizovaný Kampotský pepř mezi ně rozhodně patří. 

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments