💸   Kampotský pepř za 99 Kč|  Jedinečné skandinávské mlýnky|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

  Jedinečné skandinávské mlýnky

Kambodža je zemí, kam míří za exotickými zážitky stále větší množství turistů. Není to však jen příroda, jídlo či architektura, co je v Kambodži exotické. Pro nás Evropany mohou být překvapivé i některé typické vzorce chování Kambodžanů, na které je dobré se připravit.

Na zdraví! A pořádně

Připít si na zdraví je běžné v celé řadě evropských zemí. Kambodžané však tento zvyk prožívají velice nevídaným způsobem. Na zdraví (kambodžsky “čul mui”) si během oslav připíjejí při každém loku, a ještě je vše doprovázeno velkým jásotem a popřáním každému, kdo sedí u stolu zvlášť. Není divu, že se taková piatika může protáhnout do noci.

Hlavně v klidu

V zemi je hlavním náboženstvím buddhismus - filozofie tohoto náboženství je tedy vlastní velké většině Kambodžanů. To je také důvod, proč jsou mírní, klidní a vždy se snaží vyhnout konfliktům. Jen málokdy uslyšíte rozezlený křik a hádky. Stejně tak v momentě, kdy se vy sami necháte unést svými emocemi, ztrácíte v očích místních svou autoritu. Tady je nejlepší strategií úsměv od ucha k uchu. ☺ 

Co na sebe?

Kambodžané jsou poměrně rezervovaní, a proto je dobré na nábožensky významná místa chodit v nepříliš křiklavém oblečení, které sahá nejlépe až pod kolena a zahaluje i lokty. Stejně tak je neslušné vcházet k někomu do domu v botách. Toto pravidlo platí také u chrámů, kde je vhodné také sundat pokrývky hlavy.

Nesahat

Právě hlava je v Kambodži považována za nejposvátnější, nohy naopak za nejméně důležité. Proto není vhodné dotýkat se hlavy kohokoliv. Stejně tak je neslušné ukazovat na nohy osob, zejména mnichů a soch Buddhy.

Bez rukou

Ano podání ruky v tomto případě není vhodné. V Kambodži se zdraví přiložením dlaní k sobě, přitažení rukou k hrudníku, vše doprovázeno jemnou úklonou. Čím důležitější osoba před vámi stojí, tím výše byste měli ruce mít a tím hlubší by měl být úklon.

Dodržování těchto zvyků otevírá Khmerům jejich srdce a k širokým úsměvům se brzo přidá vlídné přijetí třeba klidně za práh jejich domovů, kde začíná ta opravdová, autentická Kambodža. Také my vždycky pokorně následujeme zvyky našich farmářů v regionu Kampot, kterých si nesmírně vážíme.

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments