„My bychom rádi ochutnali ten čerstvý zelený pepř jak ho jíte v Kambodži,“ slýchávali jsme od zákazníků často.  No a tak jsme se pro tuto myšlenku nadchli, až vznikl naprostý světový unikát - mrazem sušený čerstvý zelený Kampotský pepř. Zkrátka a dobře naši farmáři natrhali čerstvé zelené bobulky, které jsme zavakuovali spolu se solí a poslali k nám do ČR. Tady jsme si následně pronajali lyofilizátor od české firmy LYOTRADE a pikantní poklad byl na světě! Proces lyofilizace však trvá velmi dlouho, proto je jeho dodávka velmi limitovaná.

Proč je lyofilizovaný Kampotský pepř tak dobrý? Speciální proces lyofilizace slouží pro uchování maximální kvality, čerstvosti a chuťových akcentů pravého čerstvého Kampotského pepře - z Kambodže až na váš talíř! Tento pepř je stejně jako ostatní naše pepře 100% organický fair trade produkt, s láskou sbíraný, který jsme osobně vyvinuli jako první na světě. Díky lyofilizaci se neuvěřitelná intenzita čerstvého Kampotského pepře zjemní a při konzumaci tak cítíte delikátní pepřovou chuť, která připomíná čerstvě utržené bobulky na kambodžském pobřeží, avšak s mnohem jemnější intenzitou.

Často se nás ptáte, jak jej používat v kuchyni. Jeho hravost v kombinacích s různými pokrmy je téměř nekonečná! Při spojení s tekutinou či olejem kulička zpět nasaje vláhu a chutná jako čerstvá - hodí se perfektně ke steakům a jakýmkoliv masům, na přípravu omáček, do těstovin, na masa či nadrcený na grilování. Potěší i vegetariány v salátech s bylinkami, v rizotech (např. chřestové) nebo jej můžete jíst jen tak! Nepatří do mlýnku, používá se v kuchyni celý, případně drcený hmoždířem.

TIP na jednoduché tapas: překvapila vás doma návštěva? Pokud máte kvalitní pečivo a olivový olej, doporučujeme nadrcený lyofilizovaný pepř dát do mističky s olivovým olejem a pečivo v něm namáčet. U nás v .pepper..rodině má toto jednoduché tapas vycházející z Itálie velký úspěch!

Důležité je hlavně pochopit, jak lyofilizovaný Kampotský pepř funguje v kuchyni a že je čerstvým pepřem, nikoliv sušenou variantou. V praxi to znamená naučit se využívat jeho celé kuličky, maximálně jejich hrubě drcenou variantu, která se ideálně zapracovává v průběhu vaření, aby natáhla tekutiny dovnitř.

Jak dlouho mi lyofilizovaný pepř vydrží? Tento čerstvý pepř je zatavený v doypack sáčku a vydrží vám minimálně tři měsíce bez skladování v lednici. Pokud si jej plánujete uchovat déle, doporučujeme jej dát do lednice. Sůl působí jako přirozený konzervant, takže se nemusíte bát, že by jeho kvalita slábla.

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

"Naprosto úžasný pepř (hlavně červený). A skvělý přístup k zákazníkům. Tady platí, že jejich přání je, aby všichni byli spokojeni."

Petra

"Chuťově úžasný pepř, krásné balení a design a celkově skvělý projekt, který mne nadchnul!"

Kristýna

"Fair trade na nejvyšší úrovni. Chytrá, krásná a opravdická prezentace Kambodže s láskou a neuvěřitelnou péčí. Pepper Field rulezzzz!!!! Díky díky díky za vaši krásnou, voňavou a prospěšnou práci!"

Markéta

UŽ VÁM NIC NEUTEČE

Chcete vědět, jak se pěstuje nejlepší pepř světa a zdarma získat naši brožuru Příběh pepře?
Rádi byste jako první věděli o akčních novinkách? Přihlaste u nás svoji emailovou adresu! A žádná kulička už vám neuteče.

Delivery methods
payments