💸   Kampotský pepř za 99 Kč|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

♨️  Naše nové produkty

Chrám Ta Prohm: místo, které proslavila Angelina Jolie ve filmu Tomb Raider

Možná jste také byli fanoušky filmu Tomb Raider z přelomu tisíciletí, ve kterém si Angelina Jolie střihla roli Lary Croft. Slavný film natočený na motivy snad ještě slavnější počítačové hry se natáčel mimo jiné také v Kambodži. Kulisy k dobrodružným scénám poskytl chrám Ta Prohm, který je ukrytý hluboko v džungli.

Duchovní místo, které dýchá pradávným životem

Díky filmu můžeme dnes o chrámu mluvit jako o jednom z nejikoničtějších míst Kambodže. Jeho rozpadající se věže a zdi jsou svírány gigantickými kmeny stromů a jejich kořenovým systémem, což celému místu dodává na velmi zvláštní atmosféře. Při procházkách po zapomenutých nádvořích chrámu či uvnitř jeho stinných chodeb budete neustále pod dohledem kamenných soch válečníků a mytologických bytostí. V tomto chrámu se budete zkrátka cítit, jako byste putovali zpět časem a objevovali zapomenutou civilizaci. 

Dnes je sice v rámci bezpečnosti a zpřístupnění pro návštěvníky chrám již téměř vytržen ze spárů džungle, přesto se jeho vzhled stále ze všech chrámů v Kambodži nejvíce přibližuje tomu, co nalezli jeho dávní objevitelé. Zašedlé stěny, rozpadlé struktury a mechem obrostlé kameny, které ve vás rozdmýchají spoustu fantazií a touhu objevovat také.

Teď už chrámu vládne příroda

Samotné kmeny a kořenový systém jsou dnes v podstatě nosnou konstrukcí některých staveb, které by se bez nich rozpadly. A není se čemu divit, vždyť chrám zde stojí od 12. století!

Za svou historii byl místem pro život až 12 tisíc osob, které sloužily khmérskému panovníku Jayavarmana VII. Ten jej nechal vybudovat se záměrem postavit největší chrám v Angkoru, který zasvětil památce své matky. Ve své době zde bylo uctíváno na 300 buddhistických božstev. To trvalo až do doby, než se z chrámu stal hinduistický svatostánek.

Ta Prohm dnes můžete obdivovat při vstupu do známého Angkoru. Ten otevírá od 7:30 a zavírá v půl šesté večer. Tak se zde nezapomeňte zastavit.

Zajímá vás, co dalšího v Kambodži můžete objevit? V našich článcích najdete hned několik tipů!

Zdroj fotografie Tomb Raider: Austria Forum

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments