💸   Kampotský pepř za 99 Kč|  Jedinečné skandinávské mlýnky|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

  Jedinečné skandinávské mlýnky

V prvním díle našeho miniseriálu o zkoumání pepřových zrn vědeckou optikou jsme vám představili objev vědců z kambodžského Technického institutu. Ti při zkoumání chování červených pepřových zrn zjistili, že některé důležité látky ovlivňující chuť a vůni tohoto pepře jsou degradovány při sušení na příliš ostrém slunci. Jaký tajemný proces se tedy skrývá za uchováním 100% kvality vzácného červeného pepře?

Povařením pepřových zrn při následném sušení dosáhli skvělých výsledků

Doporučením vědců by vlastně mohlo být, aby farmáři sušili pepřová zrna při nižších teplotách pro zachování barvy i chutě. To je ovšem těžko proveditelný úkol jak z hlediska technické, tak i časové náročnosti. Vědci proto hledali řešení, jak se degradaci vyhnout, a přesto nadále sušit pepř za vysokých teplot. A takové řešení skutečně našli.

Oním tajemstvím je rychlé povaření zrn červeného pepře před procesem sušení. Vědci zjistili, že v momentě, kdy jsou pepřová zrna ponořená do vroucí vody, si při následném sušení uchovávají své vlastnosti. Během svých experimentů prováděli různě dlouhé vaření pepřových zrn, přičemž zjistili, že již po pěti minutách varu dochází ke změnám matric a enzymů ve struktuře pepřového zrna.

Velmi důležitá je doba vaření

Při delším vaření se procesy uvnitř zrna ustálí a proměny již nejsou tak výrazné. V momentě, kdy jsou předtím povařená pepřová zrna sušená při teplotách přesahujících 55 stupňů Celsia, nejsou procesy degradace látek uvnitř zrn tak zásadní jako v případě zrn, která si varem neprošla. Vařená zrna ve vroucí vodě si lépe uchovávají svou barvu a také chuťový a vonný profil.

Závěr vědců tedy zní: Pro zachování dokonalého červeného pepře je ideálním postupem nejdříve 5 minut zrna povařit a následně je sušit při teplotě 55 stupňů Celsia. Výsledkem by měla být zrna červeného pepře té nejvyšší kvality, které si zachovají maximum z látek, které obsahovaly v momentě utržení z pepřové liány. Ať žije věda!

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments