💸   Kampotský pepř za 99 Kč|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

♨️  Naše nové produkty

Pepř je neodmyslitelnou součástí celé řady světových kuchyní, té naší nevyjímaje. Možná by ale i ty nejzkušenější tuzemské kuchařky byly překvapeny, jak moc dokáže pravý Kampotský pepř vylepšit chuť tradičních českých pokrmů. Je ovšem nutné vědět, jak s pepřem, a to především tak výjimečným pepřem jako je ten z Kampotu, pracovat.

Celá, nebo drcená zrna?

Každý zkušený kuchař ví, že zatímco do pomalu vařených omáček je lepší přidávat většinu koření v celku, při grilování či smažené je lepší na maso či zeleninu nanášet koření nahrubo nadrcené. Přesně tento postup je platný také u pepře.

Je nutné myslet na to, že Kampotský pepř je díky svému komplexnímu a silnému aroma spolu s výraznou pikantností lepší do omáček přidávat ve formě, která bude silice a chuť uvolňovat pozvolna. Dobré je proto vložit pepřová zrna do gázy celá a nechat je pořádně prohřát v omáčce na delší dobu, aby skrze tvrdou slupku uvolňovaly své poklady postupně.

Pokud však chceme, aby se veškerá chuť a vůně pepře rychle prohnala kořeněnou surovinou, je dobré vzít do ruky mlýnek a pepř nadrtit. Zde je také potřeba myslet na to, že čím jemněji bude pepř nadrcen, tím bude chuť intenzivnější a projeví se naplno jeho pikantnost. Naopak větší pepřové kousky vnesou do jídla více exotických vůní a chutí.

Správný timing

Správné načasování je dalším velmi důležitým faktorem. Jak již bylo řečeno, celá zrna uvolňují své aroma postupně, což znamená, že pro intenzivní chuť je dobré celé kuličky do jídla přidávat co nejdříve.

V případě drcených zrn je ideální přidat pepřová zrna tak, aby se prohřála a uvolnila své silice, zároveň ale nedošlo k jejich spálení, kdy by mohly jednotlivé pepřové fragmenty zhořknout, a tím by chuť jídla znehodnotily.

Když přidáte Kampotský pepř až na talíři, tak si užijete jeho vůni nejvíc. Doporučujeme tak pořídit si některých z našich krásných mlýnků, které jsou krásnou ozdobou na každý jídelní stůl!

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments