💸   Kampotský pepř za 99 Kč|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

♨️  Naše nové produkty

Slunko začíná pálit, dny se prodlužují a u stánků se zmrzlinou se začínají tvořit fronty, to všechno jsou jasná znamení, že se pomalu, ale jistě blíží grilovací sezóna. Pokud i vy patříte mezi milovníky masa a zeleniny připravované přímo nad rozpálenými uhlíky, a chcete své grilovací umění posunout zase o kus dál, pak jste tu správně. Dnes se totiž podíváme na to, jak správně vybrat maso na váš gril.

Přípravou masa to všechno začíná

Ještě, než začnete žhavit mřížku grilu, je dobré mít maso správně připravené. Klasickým supermarketům se ideálně vyhněte a zaskočte k místnímu řezníkovi, který bude mít maso o něco vyšší kvality. Pokud máte dobrý kousek v mrazáku, nechte jej rozmrazit a temperovat alespoň půl dne před samotným grilováním. Maso chlazené v lednici vyndejte alespoň dvě hodiny před grilováním.

Samotná příprava masa by se neměla obejít bez pořádné marinády. Ideální je nechat maso marinovat přes noc, aby se marináda s masem pěkně spojila. Maso také nikdy nenaklepávejte! Na gril se totiž vždy hodí pěkně vysoké a prorostlé kusy.

Dobrý steak by neměl chybět na žádném grilování

Na gril můžete hodit kuřecí, vepřové, divočinu i ryby, ovšem králem každého grilu bude hovězí steak. Vybírejte takový steak, který je správně uleželý a prošel si procesem suchého zrání, které mu dalo tu správnou tmavě červenou barvu. Zároveň vybírejte takový kus masa, který má viditelné tukové mramorování krémově žluté barvy. 

A pozor. Steaky byste neměli marinovat, pouze je ochutit kořením, ideálně černým Kampotským pepřem, těsně před vložením na gril. Pokud své hosty chcete překvapit něčím velkolepým, určitě jim připravte otevřený sendvič s hovězím rib eye steakem podle našeho receptu.

Pozor na vysušenou drůbež

Drůbež je lehčí alternativou grilovaného masa. U něj více než u jiných mas platí, že byste jej měli odebírat od místních chovatelů. Budete překvapeni, jak moc se liší chuť kuřecího masa z domácího chovu od kuřecího kupovaného v supermarketech. Grilovat můžete prsa, výborné jsou i paličky ze stehen, ale i celé kuře či jeho půlky.

Kuřecí ovšem nemusí být vaší jedinou volbou. Na gril se skvěle hodí také krůtí maso a chybu neuděláte ani s kachními či husími prsy. Dávejte si však pozor na velmi snadné vysušení drůbežího masa, a naopak jeho nedopečení uvnitř, zatímco na povrchu se již připaluje. Pokud budete přidávat pepř, sáhněte po bílém.

Inspirujte se naším jednoduchým receptem na kuřecí satay, který vám připomene dovolenou v dálné Asii.

Vepřová žebírka jsou grilovací klasika!

A pak tu máme vepřové maso, které vyniká svou šťavnatostí. Nikdy neuděláte chybu s tradičními grilovanými žebírky, kotletou, a dokonce ani s bůčkem. Vždy uděláte hostům velikou radost, uvidí-li se toto maso chystat.

Vepřové je přesně ten typ masa, které volá po marinádě. Zkuste trochu zaexperimentovat, zapomeňte na prefabrikované marinády a připravte si doma vlastní, například medovou s trochou čerstvě namletého červeného pepře. Nebo můžete rovnou vyzkoušet náš recept na uzená vepřová žebra v horčičné marinádě.



Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments