💸   Kampotský pepř za 99 Kč|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

♨️  Naše nové produkty

Grilování není jen o mase, ale také o správné příloze, kterou k dobře propečeným hamburgerům či steakům naservírujete. Navíc ne každému maso lahodí, a proto se vždy hodí mít v rukávu několik triků na dokonalou grilovanou zeleninu. Kterou? Na gril se hodí téměř vše, od lilků a brambor, přes cibuli a houby, až po křehká cherry rajčátka, kukuřici či brokolici. My vám řekneme, jak nejlépe na ně!

Správné načasování a teplota jsou při přípravě zeleniny klíčové

Zeleninu vždy grilujte co možná nejčerstvější a předpřipravenou tak, abyste grilovali podobně velké kusy. Ty vám pomohou s timingem, který je u grilované zeleniny alfou a omegou, stejně jako žár. 

Zelenina je velmi citlivá a kontrola správné teploty je velmi důležitá. Některé druhy se totiž opékají rychleji a některé pomaleji. Proto je dobré vytvořit si pomoci shrabaných uhlíků na grilu zóny s rozdílnou teplotou a do nich následně umisťovat jednotlivé druhy zeleniny.

Jak na cibuli?

Cibuli bychom měli vždy opékat na velmi mírném žáru. Nezapomeňte ji potřít kvalitním olivovým olejem a lehce osolit. Dejte jí čas a nechtějí krásně propéct z obou stran. Lehce připálené okraje nevadí, všeho moc ovšem škodí.

Co s rajčaty?

Opékejte pozvolna na středním žáru. Jsou plná vody, ale mají tendenci se rychle pálit. Můžete zkusit před grilováním vydlabat jejich dužinu a začít rajčata grilovat bez ní. Po přibližně 5 minutách již ochucenou dužinu vrátit a celé rajče dogrilovat. Cherry rajčata je ideální grilovat pomalu na stonku, až jsou krásně měkká a zesládnou.

Houby jsou na grilu dokonalé

Houby jsou ideální pro každého, kdo neholduje masu, ale stává se rád součástí grilovacího reje. Navíc takové portobello v kombinaci s hovězím v hamburgeru, to je prostě dokonalost. Houby opékejte pozvolna na středním žáru, dokud nezačnou tvořit šťávu. Dejte si záležet na správném dochucení, abyste nepodávali jen hmotu bez chuti.

Potřebujete poradit s grilovací omáčkou, aby ugrilované pokrmy nebyly tolik fádní? Přečtěte si naše 3 typy na jednoduché grilovací omáčky, se kterými zazáříte.

Cuketa a lilek - grilovací parťáci

I zde platí pravidlo, že méně je někdy více a kdo si počká, ten se dočká. Obě suroviny je ideální grilovat nařezané na kolečka v kombinaci s olivovým olejem, černým pepřem a trochou citronu. Dobré je nechat cuketu i lilek před opékáním vypotit - tedy posypat je trochou soli, aby pustili vodu.

Připravte si ke grilované zelenině také ideální grilovací omáčku, která propojí všechny skvělé chutě. Přečtěte si článek o tom, jak vybrat to nejlepší koření a zálivku k vaší grilované zelenině.

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments