💸   Kampotský pepř za 99 Kč|  Jedinečné skandinávské mlýnky|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

  Jedinečné skandinávské mlýnky

Grilovací sezóna se pomalu, ale jistě rozbíhá, a to znamená spoustu nových zážitků nad rozpálenou mřížkou. Aby tyto zážitky byly ty, na které budete vždy vzpomínat jen s láskou, je nutné mít dokonale předpřipravené maso. Protože pouze správně připravené maso znamená spokojené strávníky. Jaké je  jeho ideální zpracování před samotným grilováním?

Solte maso až těsně grilováním - zachová si šťávu

Abyste zjistili, jaké maso je vlastně na gril nejvhodnější, využijte našeho článku, který se správnému výběru masa na gril věnuje. Pokud se pak rozhodnete maso marinovat, rozhodně neuděláte chybu. Do marinády byste však neměli přidávat sůl, která narušuje strukturu masa a vytahuje z něj šťávu. A ta je při grilování zásadní.

Maso je proto ideální nasolit až těsně před grilováním. Co byste však měli udělat již při nakládání do marinády, je přidání trochy alkoholu či octa. Ty totiž naruší bílkovinovou strukturu masa, a to tak lépe přijímá veškeré chutě a vůně obsažené v marinádě, a bude křehčí. Nezapomeňte svou marinádu také kvalitně opepřit. Kampotský pepř vám pomůže získat z masa přesně ty chutě, jaké potřebujete.

Do hamburgerů marináda nepatří, zato vepřová žebírka si o ni řeknou

Některé druhy masa si o marinádu doslova říkají, jako například vepřová žebírka. Existují i takové pochoutky na gril, které by se měly marinádě spíše vyhnout. Mezi ně patří například hovězí steaky či mleté maso na hamburgery. 

Při přípravě masové směsi na oblíbenou americkou pochoutku bychom neměli mletou s dalšími ingrediencemi mísit příliš razantně. Opět nám jde o to, aby bylo maso co nejšťavnatější a burgery nadýchané, proto promíchávejte s něžností.

Jaká omáčka je “ta nej”? Podívejte se na 3 typy domácích omáček, které budou vaši hosté milovat!

Odleželé maso v lednici nechte před grilováním chvilku zteplat

Především u hovězího masa myslete na správné odležení, a to jak před grilováním, tak i po něm. Pokud máte maso na mrazáku, nechte jej rozmrazit a temperovat alespoň 12 hodin před samotným položením na gril. 

Pokud jej chladíte v lednici, například v marinádě, je dobré dát masu chvilku v pokojové teplotě. Zkuste to alespoň pár minut, ideálně však jednu až dvě hodinky. Svalovina se uvolní a maso bude o něco měkčí, navíc dokonale šťavnaté a položení na rozpálenou mřížku pro něj nebude takový šok. 

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments