💸   Kampotský pepř za 99 Kč|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

♨️  Naše nové produkty

Grilování masa je uměním, které vyžaduje znalost několika základních fíglů a postupů. Úspěch je založen na několika faktorech, mezi které patří nejen výběr toho správného masa, ale také jeho co možná nejlepší na marinování. Pojďme si společně představit základní důvody a postupy, proč a jak marinovat před samotným grilováním.

Důvodů, proč maso před grilováním marinovat, je hned několik. Marináda dodává masu chuť, zároveň je díky ní křehčí a pokud provádíte marinování správným způsobem, pomůže vám marináda s rychlostí přípravy masa.

Stačí 4 základní ingredience

Každá marináda by měla obsahovat čtyři základní ingredience. V oleji si maso pěkně odpočine, nepřichytí se na rozpálenou mřížku a získá část jeho chuti. Další složkou by měla být jemná kyselost, ať už z citrónu, jogurtu, hořčice či různých druhů octu nebo džusů. Kyselost marinády pomůže masu zkřehnout, díky čemuž se po přípravě na ohni rozpadá v ústech!

Přečtěte si naše tipy na dokonalé domácí marinády, které byste při grilování určitě neměli vynechat. - https://www.kampotskypepr.cz/news/dokonale-marinady-pro-letni-grilovani

Samozřejmě byste neměli zapomenout ani na sůl, která opět nejen zvýrazní chuť masa a přidaných ingrediencí, ale také pomůže k tomu, aby bylo maso krásně měkké. A na závěr vždy přidejte trochu pepře, pokud možno toho nejlepšího na světě přímo z Kampotu. Pepř podtrhne chuťový profil marinády i samotného marinovaného masa.

Jak marinovat od A až do Z 

Co dalšího přidáte do marinády, již záleží na vašich chuťových preferencích a také druhu marinovaného masa. Nakládat můžete kuřecí, ryby, hovězí i vepřové. Světlé maso si skvěle rozumí s bylinkami. Není jej navíc nutné marinovat příliš dlouho, stačí přibližně hodinka. V případě tmavého masa je dobré maso nachystat den dopředu, nechat jej odpočívat v marinádě v lednici přes noc, a před samotným grilováním mu dopřát alespoň hodinu odpočinku v pokojové teplotě.

Jaké maso bude tím nejlepším výběrem pro vás? Inspirujte se našimi radami.

Před grilováním je dobré maso z marinády vyndat a nechat z něj přebytečnou omáčku ztéct. Určitě není potřeba, aby vám marináda odkapávala na rozžhavené uhlí a kouřila. Odstraňte také vše, co by se mohlo na grilu připalovat, od bylinek až po kusy zeleniny. Nyní máte maso dokonale nachystané ke grilování.

Teď už stačí připravit například dokonalou grilovací omáčku, která bude správným doprovodem k dokonale ugrilovanému masu.



Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments