💸   Kampotský pepř za 99 Kč|  Jedinečné skandinávské mlýnky|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

  Jedinečné skandinávské mlýnky

Odhalování podvodů při obchodování s černým pepřem není jednoduchá záležitost

Černý pepř patří mezi nejrozšířenější koření na světě, což k němu láká velkou pozornost i ze strany nejrůznějších podvodníků. S pepřem se obchoduje na váhu, což nejrůznějším nepoctivcům umožňuje váhu pepře v obalech nejrůznějším způsobem ovlivňovat.

Přidávání slupek a dalších “nečistot” k balení

Váha je ovlivňována například přidáváním slupek černého pepře k celým zrnům, či dalších „ingrediencí“, které v obsahu nemají co dělat. Jenže tyto podvodné praktiky, které se často dějí i u pepře běžně nabízeného v tuzemských supermarketech, lze díky vyvinuté metodě odhalit.  

Vědci z Dánské technické univerzity se totiž zaměřili na výzkum možností odhalování podobných nekalých praktik u obchodu s vanilkou a černým pepřem. „Vyvinuli jsme metodu, která umožňuje zjistit, zda je černý pepř čistý, či zda obsahuje přidávané objemové materiály, jako jsou slupky, semena papáji a další odpad,“ vysvětluje vědkyně Amelie Sina Wilde.

Jak bude kontrola kvality probíhat v budoucnu, je otázkou

Metoda se opírá o technologii spektrometrie ve spojení s chemotermickými metodami. Na základě odebraného vzorku jsou vědci schopni přesně definovat obsah celého velkého exportního pytle, a určit tak kvalitu a čistotu dané zásilky. Rychle a efektivně tedy lze provést kontrolu kvality.

Jedná se o univerzitní výzkum, který si do praxe ještě nějaký čas cestu hledat bude. Objevená metoda však dává naději spotřebitelům, že jednou budou používány takové nástroje, díky kterým budou mít jistotu, že kupují skutečně jen kvalitní pepř a nic jiného v něm.

U nás v .pepper..field dosahujeme absolutní kvality a čistoty hned několika kontrolami, od ruční selekce přímo v Kambodži, až po potravinářskou laserovou technologii, která nám finálně balení naskenuje, a tak se nikdy nestane, že byste v balení s Kampotským pepřem našli cokoliv jiného. 

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments