💸   Kampotský pepř za 99 Kč|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

♨️  Naše nové produkty

Černý pepř je komoditou, najdete téměř v každém obchodě v regálu s kořením. Byť je každá kulička a každý nadrcený úlomek zdánlivě stejným produktem, některé černé pepře se od sebe mohou lišit. Rozdíl je v ceně, chuti, ale také dopadu jeho pěstování na naše životní prostředí a farmáře, kteří jej vypěstovali.

Pepře bez ochranné známky nemají lehký osud

Pokud bychom udělali chemický rozbor obsahu sáčků s pepřem, který prodávají tradiční nadnárodní společnosti, zjistili bychom, že mimo pepř obsahují i další látky, které nemají s přirozeným procesem růstu pepře nic společného. Tyto látky, často jen ve stopovém množství, jsou vzpomínkou na chemii, kterou byly ošetřovány rostliny pepřovníku a na umělá hnojiva, pomocí kterých jsou rostliny drženy při životě v již zcela vyčerpané půdě.

Masová produkce pepře, ve které jsou podobné praktiky zcela běžné, neuvěřitelným způsobem devastuje nejen půdu, ale je náročná i na vodní zdroje a zatěžuje životní prostředí celé lokality. Navíc je takový pepř vykupován pod cenou, a neustále se přesouvá po trzích, kde je v tunách rozprodáván dalším a dalším prodejcům, čímž roste jeho cena a v čase, který bývá dlouhý minimálně několik měsíců, klesá již tak nevalná chuť.

Kampotský pepř zaručí tu nejvyšší možnou kvalitu

Obsah jednoho sáčku pepře zakoupeného v supermarketu tak má za sebou cestu plnou pesticidů, emisí a nekalých obchodních praktik. Ovšem existuje i jiný způsob pěstování, etičtější a pozitivnější, který se týká i našeho pepře, tedy pravého Kampotského pepře od .pepper..field. Ten je unikátní nejen oblastí, ve které je pěstován, ale liší se především přístupem farmářů a způsobem, jakým se dostává až do vašich rukou.

Žádné pesticidy, žádná umělá hnojiva, jen přirozený proces, během kterého jsou rostliny pepřovníku pěstovány již po tisíce let. Kampotští farmáři jsou věrni pěstitelským postupům svých předků, díky kterým jsou schopni vypěstovat pepřová zrna jedinečné chuti.

Tu jsme objevili během našich cest po Kambodži i my a stejně, jako jsme si před lety zakoupili první pepř pro naši osobní spotřebu přímo od farmářů, i dnes tímto způsobem nakupujeme pepř přímo pro vás. Osobní selekce těch nejlepších zrn a přímá podpora farmářů jsou základními kameny celého našeho projektu, který do České republiky přináší pepř vyhledávaný těmi nejlepšími kuchaři světa. Každý vzácný pytlíček, který tak držíte v ruce, je čerstvě balený tentýž měsíc a bez jakéhokoliv prostředníka dovezený od farmáře přímo k nám domů. Protože to je ta cesta, která dává smysl a která nás baví – upřímná a přímá!

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments