💸   Kampotský pepř za 99 Kč|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

♨️  Naše nové produkty

Letošní čerstvá sklizeň z kampotských pepřových polí je tady! Nejvíc pyšní jsme na naše čerstvé pepře, které získaly nejvyšší ocenění, tedy 3 hvězdy, na GREAT TASTE 2023 - tzv. gastro Oscarech. Zamilujte si zelený solený, lyofilizovaný nebo fermentovaný slaný stejně jako porotci a vařte s nimi pohodlně a sebevědomě doma, jako byste navštívili michelinskou restauraci.

Jak zacházet se sušenými pepři do mlýnku už víte. Nebo si to můžete připomenout v některém z našich předchozích článků. Ode dneška se ale stanete profi kuchaři, protože vám poradíme, jak pracovat s kategorií čerstvých Kampotských pepřů.

Protože jsou všechny měkké, mohly by vám zanést mechanismu mlýnku. Proto je používejte celé, rozdrcené v hmoždíři, nasekané či rozbité plochou hranou nože.

Začneme pěkně zostra Zeleným pepřem v solném květu

Jde o nejčerstvější podobu Kampotského pepře, jakou jsme schopni dopravit k vám domů z pepřových polí v Kambodži. Naši farmáři utrhnou stonky a přeberou každou kuličku, než ji takříkajíc naloží do solného nálevu a zavakuují. Pro nakládání používáme Fleur de Sel - ručně sbíranou sůl ze salin ležících taktéž v provincii Kampot. Další sůl už tak u vaření nebudete skoro potřebovat.

Tento pepř je perfektní na pepřovou omáčku. Stačí mít doma máslo, vývar a smetanu. Gurmáni přidají ještě cibuli a česnek. A pepřová omáčka je skoro na světě. Zelený pepř v sobě skrývá začínající sílu nejlepšího pepře světa stejně jako tóny čajových lístků, citrusů a mořských minerálů. Je jemný a křehký, po rozkousnutí ve vašich ústech rozpoutá dokonalou harmonii exotických chutí.

Intenzivní pepřovou chuť postupně doprovází tóny citrusů a jehličnanů vzájemně propojené květinovými tóny. Zkuste jeho dokonalou chuť spojit s tmavým masem, omáčkami, rizotem či ranními vajíčky. Měkoučká zelená zrna se hodí i k těstovinám, na zapékání a do polévek. Velmi dobře si rozumí i s jemnými sýry, kterým dělá ostřejší doprovod.

Další, chuťově velmi blízký zelenému, je Lyofilizovaný pepř se solí

Můžete ho používat tak, jak je. Nebo ho zalít olivovým olejem. Jelikož je sušený mrazem, po kontaktu s tekutinou se rehydratuje do původní podoby a můžete s ním pracovat podobně jako se zeleným nakládaným pepřem

Usušený dělá gastronomickou parádu v těstovinách, omáčkách, polévkách i u masa. Pokud rádi experimentujete, nebojte se ho najemno drcený použít do dezertů. Nevěřili byste, jakou chuťovou symfonii rozhraje ve spojení s panna cottou a lesním ovocem.

Zastánci tradiční kuchyně jej mohou rozbít v hmoždíři případně použít celý při práci s masem tmavým, světlým, se zvěřinou ale také s rybami. Osvěží těstoviny, zapečené pokrmy se sýrem i houbami a také omáčky. Své místo si zaslouží i v podzimních polévkách

Hledáte novou chuť pepře? Pak sáhněte po Fermentovaném soleném pepři

Ne nadarmo mu říkáme král studené kuchyně či pepřový kaviár. Jednak pro svůj vzhled ale i chuťovým charakterem, který se blíží umami - tzv. páté chuti. Fermentovaný pepř v sobě schovává celou paletu chutí - od slané, přes pikantní až příjemně slanou či lehce kyselou. Tento pepř chcete rozkousnout, protože nepálí, ale chutná dokonale

Své místo si najde ve studené kuchyni ale také u příloh a dochucení masa. Ať už je řeč o salátech listových, těstovinových či těch bramborových nejen o svátcích. Protože je na skus měkký, vyšperkujete s ním domácí chlebíčky i slavnostní amuse bouche - jednohubky pro náročné. 

Moc krále studené kuchyně ovšem sahá ještě dál - přes sýrové talíře u sklenky vína až po dochucení hotových steaků z pánve či grilu. Jako správná delikatesa se však dá jíst i samotný u večerních filmů namísto oříšků nebo nezdravých chipsů.

TIP: Vyzkoušejte lyofilizované vločky fermentovaného pepře pro pohodlné fajnšmekry.

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments