💸   Kampotský pepř za 99 Kč|  Jedinečné skandinávské mlýnky|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

  Jedinečné skandinávské mlýnky

Poznejte 5 účinků piperinu, mocného alkaloidu, který je duší každého pepřového zrna

Piperin, známý též jako Bioperine, je látka obsažená v každém zrnu černého Kampotského pepře. Jedná se o alkaloid, který je schopen přispět ke zlepšení našeho tělesného zdraví díky svým nesporným benefitům. A dělá to mnoha způsoby. Pojďme se podívat na 5 nejčastějších!

Absorpce živin

Piperin má tu zvláštní moc, že pomáhá zvyšovat schopnost těla absorbovat živiny. Znamená to, že s živinami, které konzumujeme, si tělo daleko lépe poradí a více je vytěží. Příkladem je například kurkuma a v ní obsažený kurkumin, ale také vitamíny A a C, selen, vitamín B6, beta-karoten a další, které dělají stejnou záslužnou práci.

Vyzkoušejte například náš nový .pepper..shot, který je plný blahodárných přírodních látek, z nichž má ve složení své místo právě kurkuma a ten nejlepší, tmavě červený Kampotský pepř. 

Rychlejší metabolismus

Zvýšená absorpce živin vede ke zkvalitnění metabolických procesů v těle. Díky lepší termogenezi tělo snadněji rozkládá tukové buňky. Pokud osoba za účelem zhubnutí konzumuje piperin a zároveň dodržuje správný výživový plán, může tato látka správnému průběhu značně napomoci.

Produkce dopaminu a serotoninu

Piperin se podílí na vyšší produkci těchto dvou látek, které napomáhají celkové psychické pohodě člověka, a tedy i lepší náladě. Nečekejte zázraky, ale nikdy není na škodu udělat si den o něco příjemnější trochou pepře. Nápadů, jak pepř nejlépe zpracovat, máme nepřeberné množství přímo v našich receptech!

Lepší paměť

Pokud často zapomínáte, i zde může piperin pomoci. Serotonin a tzv. beta-endorfin hrají výraznou roli v paměťových schopnostech. Díky vyšší přítomnosti těchto chemikálií v těle náš mozek lépe funguje a trénuje se jeho paměť. Stačí jen nezapomenout na to, si občas ten pepř dát. Zároveň je piperin schopný podporovat i další mentální funkce, jako jsou pozornost či schopnost uvažování.

Podpora imunitního systému

Náš imunitní systém může mít pomalé, ale i příliš rychlé reakce. Piperin dokáže dostat reakční dobu lymfocitů na správnou úroveň, a tak přispět k lepšímu zdravotnímu stavu našeho těla. Mimo to je také schopen odbourávat stres, který se na zdraví taktéž podepisuje nepříznivým způsobem.

Berte také na vědomí, že ani Kampotský pepř, ani další výjimečné a zdravé suroviny nejsou spasiteli našeho jídelníčku, ani životního stylu. Ačkoli přinášejí mnoho zdravotních benefitů, v případě reálných obtíží se zdravím je vždy nejvhodnější cestou vyhledat lékáře.

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments