💸   Kampotský pepř za 99 Kč|  Jedinečné skandinávské mlýnky|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

  Jedinečné skandinávské mlýnky

Člověk se občas pustí do projektů, které zpočátku považuje jen za experiment a nemá od nich příliš mnoho očekávání. Přesně tak odstartoval i příběh našeho lyofilizovaného pepře, který se stal jednou z nejlepších gastronomických pochoutek světa.

Za čerstvým pepřem už nemusíte až do Kambodži

Jeho příběh začal v momentě, kdy jsme si lámali hlavu nad tím, jak zákazníkovi nabídnout chuť čerstvého pepřového zrna. Ta je totiž u čerstvých zelených bobulí výrazně odlišná než u zrn následně sušených. Jenže, jak na to?

Pokud bychom čerstvá pepřová zrna pouze sklidili, zabalili a odeslali do Evropy, z Asie by doputovaly ve stavu, který by rozhodně nebyl vhodný ke konzumaci. Kampotský pepř je totiž organický produkt, který na sobě nemá žádnou ochrannou vrstvu z pesticidů. Proto bylo nejdříve nutné vymyslet způsob, jak pepřová zrna zakonzervovat a připravit je tím na dlouhou cestu.

Pomocníkem se nám při tomto úkolu stal speciální nálev ze solného květu. Jeho recepturu jsme koncipovali tak, aby byl schopen udržet čerstvost plodů během jejich dlouhé cesty, a přitom výrazně neměnil onu jedinečnou chuť, která byla v celém projektu alfou i omegou. Naopak – aby tuto chuť dokázal pozvednout!

Přišel, viděl, čerstvý byl a zvítězil

Další úkol přišel v momentě, kdy jsme čerstvý, naložený pepř z Kambodži otevřeli u nás doma. Museli jsme se zamyslet nad tím, jak jej v co nejčerstvější podobě dostat k zákazníkům. Nechat plody v nálevu bylo jedním z řešení, které však nesplňovalo naše požadavky na trvanlivost a kvalitu. Jak tedy dál?

Odpověď se naskytla v podstatě sama ve chvíli, kdy se Lukáš, jeden z našich spoluzakladatelů, dal do řeči během veletrhu For Gastro s Lukášem Zachem ze Zach's pesto & chilli. Lukáš měl v té době již bohaté zkušenosti s tzv. lyofilizací, která by podle něj mohla být řešením. A měl pravdu! Po četných pokusech sušení pepřových zrn mrazem se nám nakonec skutečně podařilo vytvořit unikátní produkt a světový unikát, který za svou chuť získal ocenění Golden Fork, tedy pomyslného Oscara ve světě gastronomie. 

Objevte i vy jeho unikátní, přirozenou chuť.

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments