💸   Kampotský pepř za 99 Kč|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

♨️  Naše nové produkty

Pokud zajdete do některého z obchodních řetězců a budete zde pátrat po tom nejkvalitnějším pepři, rovnou vám radíme otočit se a odejít. Standardní prodejci koření, kteří mají v regálu mimo pepře i dalších nejméně 10 druhů koření, balí pepř do pestrobarevných obalů, ze kterých se ovšem o kvalitě pepře uvnitř příliš mnoho nedozvíte. Jak tedy poznat skutečně kvalitní pepřové zrno?

Několik důležitých ukazatelů

Aby si pepř z oblasti Kampot vydobyl tu čest dostat se až na váš stůl, musí splňovat hned několik kritérií, na které je dohlíženo během sklizně, při selekci přímo u farmářů a následně také během selekce u nás. Navíc na zrnka existuje tzv. Book of specifications – tedy kniha, která přesně specifikuje parametry, kterými se pepř z oblasti Kampot musí pyšnit, aby každé zrnko dosáhlo nejlepší kvality, a tudíž i chuti!

Prvním z důležitých ukazatelů kvality je velikost zrna. Malé pepřové kuličky prozrazují, že růst neprobíhal za ideálních podmínek, což se také odráží na chuťové kvalitě. Velikost zrna sice není směrodatná pro každý druh pepře na světě, ale zrovna u toho Kampotského vám o kvalitě řekne hodně.

Druhým důležitým kritériem je váha a tvrdost plodu. Ten sice může být krásně velký, ovšem v momentě, kdy váží o polovinu méně než ostatní zrnka, je jasné, že se jeho jadérko nevyvinulo správně. Takové jadérko lze nejlépe odhalit ponořením do vody, v takovém případě problematická (lehká, dutá) zrna sama vyplavou na hladinu a přiznají svoji „barvu“. ☺

Bio nebio?

V neposlední řadě stojí kvalita pepře také na chemické čistotě. Můžeme hrdě prohlásit, že chemie a naši farmáři nejsou kamarádi a raději se drží tradičních a o to více udržitelných postupů, ve kterých není pro chemická hnojiva a postřiky proti hmyzu žádný prostor. Hnojí zásadně kravím trusem a vše prochází pravidelnou kontrolou certifikovaných zemědělských organizací. Náš pepř je tedy nejen 100% organický, ale také bezlepkový a čistý – neobsahuje příměsi, pesticidy ani zbytky obilovin, což je běžná praxe „levných pepřů“.

100% selekce – slovíčko, za kterým může být cokoliv

U nás to ale znamená to, že když otevřete sáček či zkumavku, uvnitř najdete 100% pouze pepř a žádné překvapení v podobě kamínků, větviček, prachu či jiných nečistot, které běžně v řetězcových pepřích nacházíme. Dosáhnout 100% kvality ale není jen tak – Kampotský pepř musí ručně přebírat pinzetou farmáři v Kambodži a posílají nám jej do ČR cca v 98% čistotě. My ho u nás pošleme na sortex, který dohledá i poslední stébélko trávy a dočistí pepř na 100%. ☺ 

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments