💸   Kampotský pepř za 99 Kč|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

♨️  Naše nové produkty

Solný květ z Kampotu je malý bílý poklad, který rozkvétá díky slunečním paprskům a větru na povrchu salin, ze kterých je sbírán ruční metodou. Díky tomu dosahuje jiné chuti i struktury než například mořská sůl. A také přináší do pokrmů zcela jedinečnou chuťovou složku.

Místo v kuchyni si najde, ovšem specifické

V soli je obsaženo až 10 % vlhkosti, díky čemuž přichází o svou krystalickou strukturu pomaleji, než běžné soli. Dokáže si tak delší dobu udržet svou křupavou strukturu, a to znamená jediné. Solný květ je sůl ideální především pro dochucování pokrmů, a není proto vhodné ji používat přímo při vaření.

Skvělou volbou je v případě dochucování mořských ryb, ale také zeleniny a rozhodně ji ocení i milovníci masa. Není nad steak, po jehož vložení do úst ucítíte chuť hrubě namletého Kampotského pepře v kombinaci s ostrou strukturou soli. Solný květ je zkrátka skvělým pomocníkem v kuchyni, ale i při grilování. Zelenině a masu s vypálenou mřížkou dodá potřebnou tečku, podtrhující charakteristickou chuť jednotlivých surovin.

Solný květ není jen jméno, ale také charakteristika chuti!

Solný květ je ovšem oblíbený také u cukrářů. Solný květ má totiž lehce nasládlý závěr, a proto je skvělým doplňkem i ke sladkým dezertům. Kdo by neznal karamelové košíčky, na jejichž povrchu se třpytí krystalky soli. Ty se pokládají například i na makronky a stávají se součástí čokolád.

Trochu překvapivě však můžeme solný květ objevit i ve výbavě barmanů. Solný květ se využívá jako ozdoba sklenic některých koktejlů. Například margaritě dokáže dodat zcela nový chuťový prvek, díky kterému bude mít tento drink ten správný říz.

Solný květ není obyčejnou solí. Jedná se o surovinu, která doslova vybízí ke hře, na jejímž konci je dokonale vypadající, a ještě lépe chutnající pokrm, za který vás budou všichni obdivovat. Vyčleňte si proto pro tuto sůl ve svém kuchařském umění místo a uvidíte, že vás odmění jedinečnou chutí, která vás přenese do mořských vln pod spalujícím sluncem Kampotu!

P.S.: Věděli jste, že pravý solný květ používáme také do našich čerstvých pepřů? Pocítíte jej na jazyku u lyofilizovaného Kampotského pepře, fermentovaného, ale i čerstvého zeleného v solném nálevu! ☺

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments