💸   Kampotský pepř za 99 Kč|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

♨️  Naše nové produkty

Co byste měli vědět o Kambodžanech, než zavítáte do jejich země

Ačkoli žádný národ, lid nebo kulturu nelze zaškatulkovat, níže se s vámi podělíme o některé z nejčastějších charakteristik Kambodžanů a také o některé poznatky, které jsme si odnesli z osobních zkušeností s touto zemí. Kambodža je jednou z mála asijských zemí, která si stále zachovává svůj osobitý charakter. Je to dáno tím, že zde není tak silný cestovní ruch, a dost možná i povahou samotných Kambodžanů, kteří mají své hodnoty založené na úplně jiných věcech, než je kariérní úspěch a život zaměřený na peníze.

Rodina především

Kambodžané mají na prvním, druhém a také třetím místě svou rodinu, která pro ně znamená vše a okolo které se také točí jejich život. Rodiny zde bývají skutečně velké. To je nejvíce patrné během rodinných oslav, kdy se sjedou strýcové a tetičky, bratranci a sestřenice a všichni další příbuzní, aby společně oslavili nejrůznější sváteční obřady jako jsou svatby, nebo Nový rok.

Země slunce a nekonečných úsměvů

Nejen na takových akcích se všichni usmívají od ucha k uchu. Kambodžané jsou zkrátka šťastní lidé, a to i v momentech, které příliš radosti nepřináší. Jejich povaha je klidná, jsou laskaví a starostliví. To je dáno především buddhistickým náboženstvím, které každému z nich vštěpuje filosofii soucitu a péče v každodenním životě.

Buddhismus, který následuje až 97 % populace, učí Kambodžany být otevřenými všemu novému, co do jejich života vstupuje, znalostí nevyjímaje. To je důvod, proč se tak rádi učí. Mnoho Kambodžanů se ocitá pod hranicí chudoby - především v provinciích je valná většina obyvatel vybavena pouze základním vzděláním. Jejich zvídavost jim ovšem velí učit se vše nové, co je zrovna k dispozici. A toho je v době internetu stále víc.

Na duchařiny si Kambodžané potrpí

Kambodžané jsou extrémně pověrčiví. Na nejrůznější aspekty pověrčivosti můžete narazit v podstatě na každém kroku. Mnoho úkonů nejdříve podléhá malým rituálům, které mají zajistit jeho správné vykonání. Jedním z příkladů může být posvátné tetování Sak Yant, tetované bambusovou tyčkou a za přesného ceremoniálu, při kterém se musí odříkat speciální mantra pro budoucího nositele tetování. 

Ostatně, zeptejte se nejlépe našich spoluzakladatelů Davida a Kláry. Kambodža jejich druhým domovem a oni sami už se několika takových riutálů zúčastnili.

Ani rituály, ani pověrčivost však neznamená, se Kambodžanů musíte bát, ba naopak. Tihle milovníci zpěvu a dobré nálady vás svým pozitivismem velmi rychle naočkují a brzy se budete v jejich společnosti cítit jako doma!

Ve fotogalerii pod článkem uvidíte návštěvu farmy a domova farmáře Chap Sophala, jehož rodinu také podporujeme. Vřelé úsměvy, pohoštění a spousta legrace (a také zvědavosti - přijeli jsme natáčet dronem) je vždy předem zaručena! Můžete nás také sledovat na sociálních sítích, kde vám o našich zážitcích z Kambodži - a nejen o nich - pravidelně vyprávíme.



Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments