💸   Kampotský pepř za 99 Kč|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

♨️  Naše nové produkty

Většina z nás celý život solí klasickou kuchyňskou solí. Přemýšleli jste ovšem někdy nad tím, zda neexistuje zdravější či chutnější alternativa? Solí totiž existuje hned několik druhů, přičemž se od sebe liší kvalitou i chutí. A rovnou si prozradíme, že klasická kuchyňská sůl nemusí být tou nejlepší volbou.

Kuchyňská sůl

Běžná sůl se extrahuje chemickou cestou, je bělená (rafinovaná) a v některých oblastech, které postrádají přístup k moři také jodizovaná. Kuchyňská sůl je v podstatě jen chlorid sodný, který je ve větším množství pro naše tělo nezdravým. Kuchyňskou sůl bychom proto měli používat velice opatrně. 

Už jste slyšeli pojem "moc slaná"? Protože přesně taková kuchyňská sůl je. Nadbytečný přísun takové soli ničí chuťové buňky a snižuje citlivosti na slanou chuť. Začarovaný kruh pak končí dalším bezděčným dosolováním. I když je sůl pro lidské tělo potřebná a velmi důležitá, její nadbytečný příjem nám může způsobovat potíže s kardiovaskulárním systémem a poškozuje funkci ledvin. I když se toto doporučení týká jakékoli soli, je pravděpodobné, že tato intolerance se stane právě u této obyčejné, kuchyňské.

Himalájská sůl

V některých českých kuchyních se objevuje také tzv. himalájská sůl, která však z Himalájí vůbec nepochází. Je totiž těžena v Pákistánu, ve druhém největším solném dole na světě, ze kterého se ročně vytěží 300 milionů kilogramů soli. Sůl je známá pro svou charakteristickou růžovou barvu, která je způsobena přítomností železa v soli. Bohužel těžba soli výrazným způsobem narušuje životní prostředí celé oblasti a železo přítomné v soli je v opravdu velmi zanedbatelném množství, takže ani po zdravotní stránce tato sůl nedokáže velké zázraky.

Solný květ

Pokud budete hledat skutečně čistou, přírodní nerafinovanou sůl, jejíž získávání nezanechává v přírodě žádnou stopu, je pro vás jasnou volbou solný květ, tedy Fleur de Sel. Tento druh soli je získáván krystalizací mořské vody, která je vysušována slunečními paprsky. Na hladině takzvaných mořských salin se tvoří jemné krystalické vločky, které jsou ručně sbírány a následně již nejsou ani běleny, ani jinak chemicky upravovány. Díky tomu má tato vzácná mořská sůl jedinečnou chuť a můžete si ji užívat bez jakýchkoliv výčitek.

Čím je solný květ tak vzácný? Zejména pro náročnost jeho sběru. Je totiž zcela podmíněný jedinečným klimatickým prostředím, dobrým povětrnostním podmínkám a šetrnosti zacházení. Jemné vločky se neutvoří, pokud prší nebo fouká velký vítr. Mořské saliny zároveň potřebují ideální spojení vzdušné vlhkosti a slunce.

Náš solný květ z Kampotu je získáván v přímořských oblastech této provincie, kde se techniky jeho pěstování a sbírání po staletí nikterak nemění. Tamní farmáři dlouhými hrábly čekají na správný okamžik, kdy mohou solný květ z hladiny sebrat a ihned jej balí a posílají k vám, abyste si vychutnali jedinečnost tohoto přírodního daru moře. 

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments