💸   Kampotský pepř za 99 Kč|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

♨️  Naše nové produkty

V momentě, kdy si kupujete jakoukoliv potravinu, nekupujete jen samotný produkt, ale také hodnoty těch, kteří jej vyprodukovali a přepravili až k vám na stůl. O těchto hodnotách vám mohou více napovědět nejrůznější certifikáty obchodu, které prozrazují, za jakých podmínek byla daná potravina vyprodukována a jak se dostala až k vám, ale také transparentní komunikace prodejce, která je mnohdy i důležitější. V tomto ohledu můžeme hovořit o tzv. direct a fair obchodování. Jaký je však mezi nimi rozdíl?

Přeloženo z angličtiny: Přímé a spravedlivé obchodování 

Než se produkt dostane přímo do vašich rukou, musí zpravidla absolvovat dlouhou cestu přes několik obchodníků, což zvyšuje jeho cenu a snižuje kvalitu. Zároveň spotřebitel nemá sebemenší šanci zjistit, odkud produkt pochází, zda při jeho produkci nebyla porušována lidská práva, nebo nedošlo k devastaci životního prostředí.

Onen řetězec mezi farmářem a spotřebitelem minimalizuje přímý obchod (direct trade). Jedná se o cestu, po které se vydáváme i my v .pepper..field. Díky tomu jsme schopni mít nad distribucí našeho pepře naprosto dokonalý přehled, přesně víme, od koho pochází jaká šarže, a díky tomu to víte i vy. ☺ Vybudovat direct trade podníkání však není jednoduché, protože málokdo se dostane napřímo k prvotřídním světovým komoditám tak, jako se to po dlouhém putování Kambodžou stalo nám. Náš přímý obchod je velmi transparentní, což dokazuje, že vás prostřednictvím fotografií a aktuálních videí vtahujeme do světa každého výkupu pepře, kterého se i na dálku můžete zúčastnit s námi!

K férovému obchodování nepotřebujete certifikát 

Fair trade je především jistota. Jistota, že farmáři, od kterých Kampotský pepř odebíráme, dostávají za svou práci náležitou odměnu, známe podmínky, ve kterých jedinečný Kampotský pepř pěstují a jsme schopni jim pomoci tyto podmínky stále zlepšovat. Toto se nazývá fair trade. Fair trade lze dělat i bez certifikátů, právě díky direct trade, jelikož jste přímý prodejce a máte tak přímý vliv na všechny procesy včetně toho, zda farmáři zaplatíte 100% férovou částku. Je to ta nejbáječnější kombinace, protože se nikde v řetězcích neztrácí zbytečné peníze.

A jak to máme s certifikacemi my?

Všechny náležité certifikace vztahované ke Kampotskému pepři máme pochopitelně od začátku zajištěny a transparentně z Kambodži víme, že jsou v pořádku. Ostatní certifikace fair trade/bio/organic nyní zajišťujeme pro všechny naše rodiny farmářů díky expanzi na zahraniční trhy, kde je vyžadována. Tyto certifikace jsou pochopitelně nesmírně drahá záležitost, takže si je naši farmáři nemohli dříve dovolit, ale my se snažíme jim s tímto pomoci a finanční tíži bereme na svá bedra. A to je ta krása .pepper..field pomoci! ☺

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments