💸   Kampotský pepř za 99 Kč|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

♨️  Naše nové produkty

Možná jste také někdy svírali zrno Kampotského pepře mezi svým palcem a ukazováčkem a přemýšleli nad tím, jak je možné, že v sobě ukrývá tak obrovské množství chutí oproti klasickému pepři zakoupenému v obchodě. Odpověď na tuto otázku spočívá v obsahu piperinu a dalších látek obsažených v pepřové kuličce.

Nejen piperin ovlivňuje chuť pepře

Způsob pěstování pepře v Kampotu, geografické podmínky a proces zpracování totiž nahrává koncentraci jednotlivých látek v pepřovém zrnu, které mu dodávají tu pravou chuť. Prázdná štiplavost pepře zakoupeného v obchodě je zde nahrazena hřejivou a plnou chutí doprovázenou celou řadou dalších tónů citrusů, jehličnanů, exotického ovoce a dalších.

Za těmito nuancemi vůní a chutí stojí nejen samotný piperin, který je dokonce pálivější než známý kapsaicin obsažený v chilli papričkách, ale také další látky. Mezi ně patří germacen, limonen, pinen a alfa-phellandren.

Například germacen přináší pepři silnou kořeněnou, teplou a nasládlou vůni. Naproti tomu limonen přináší svěžest a ony citrusové tóny. Po tomto chemickém rozboru asi není těžké dovtípit se, co pepři propůjčuje pinen, který je obsažený také v jehličnanech.

Tanec vůní a chutí

Chuť pepře je zkrátka divokým tancem nejrůznějších flavonoidů, alkaloidů a terpenů, které dělají z malé pepřové kuličky tikající bombu napěchovanou vůněmi a chutěmi, které jen čekají, aby mohly explodovat ve vašich ústech a rozvinout se ve vašem nose. 

S jednotlivými chuťovými tóny si navíc můžete nápaditě hrát kombinováním pepře s různými druhy bylinek. Například rozmarýn je schopen zvýraznit v pepři tóny borovice. Naopak koriandr znásobí onu citrusovou podstatu pepře a některé bobulovité plody dovedou zvýraznit dřevité tóny. Zkuste zkrátka s Kampotským pepřem trochu experimentovat a uvidíte, že se vám odvděčí celou řadou unikátních chuťových překvapení. ☺

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments