💸   Kampotský pepř za 99 Kč|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

♨️  Naše nové produkty

Ačkoliv to na první pohled nevypadá, černý pepř je ovocným plodem stejně jako třeba hroznové víno. To znamená, že jeho chuť ovlivňují podmínky, ve kterých je pěstován a postupy, kterými je tak učiněno.

Díky tomu se chuťový profil pepřových zrn pěstovaných v různých oblastech může výrazně lišit. Naprostý laik může shledávat pepřovou chuť každého zrna víceméně totožnou. Pokud však víte, na co se při ochutnávání zaměřit, i ti, jejichž jazýčky nepatří k těm nejchlupatějším, velmi rychle poznají zajímavé chuťové nuance.

Kde začíná degustace a kde končí?

Pokud budete ochutnávat pepř, je dobré se nejdříve zaměřit na Lot number, tedy šarži dané sklizně. Toto číslo vám napoví, jak vysoké čerstvosti daný pepř dosahuje a kde byl vypěstován. Pokud na sáčku Lot number chybí, takovému pepři se raději vyhněte. Nevíte, co přesně je Lot number a kde toto číslo hledat? Přečtěte si náš článek, ve kterém se dopodrobna tímto skvělým pomocníkem při hledání kvality zabýváme.

Poté, co otevřete sáček s pepřem, se zaměřte na barvu a kvalitu zrn. Pokud se zrna drolí, jsou zatuchlá či dokonce plesnivá, pepř raději vůbec nekonzumujte. Celý obsah sáčku by měl mít jednotnou barvu. Neměly by se objevovat větší rozdíly mezi odstíny.

Pamatujte na to, že u černého pepře platí: Čím tmavší zrnko, tím kvalitnější. Sytá tmavá barva a konzistentní struktura bez prasklin a dalších optických změn je taktéž důkazem čerstvosti pepře.

Při samotné ochutnávce se zaměřte na kyselost pepře, která by neměla být vůbec dominantní, ovšem měla by být lehce přítomna. Černý pepř se získává sušením zeleného pepře na slunku, takže kyselé tóny jsou na místě.

Které aroma je na místě?

Byť to může znít zvláštně, v chuti hledejte také sladké tóny, a to nejen u ovocného a plně zralého Kampotského červeného pepře. I u černého pepře by onu charakteristickou palčivost měly doprovázet sladké tóny. A v neposlední řadě u pepře hledejte také citrusové, kafrové a květinové tóny. Ty jsou nejvíce patrné právě u plně dozrávajícího červeného pepře, ovšem najít je lze i u ostatních barev pepřových kuliček.

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments