💸   Kampotský pepř za 99 Kč|  Jedinečné skandinávské mlýnky|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

  Jedinečné skandinávské mlýnky

Čím déle v cizí zemi strávíme, tím více vzpomínek načerpáme, a tím více nám přiroste k srdci. Abychom si i po návratu domů mohli neustále připomínat momenty, které jsme na svých cestách prožili, je dobré si z oněch míst odvézt několik suvenýrů, a malý kus ciziny si tak sebou vzít domů. Pokud chcete tímto způsobem vzpomínat i na Kambodžu, máme pro vás několik tipů na drobnosti, které si ze země odvézt a které se vám nebudou jen tak válet doma na poličce.

Krama

Krama je věc, na kterou v Kambodži narazíte na každém kroku. Jedná se totiž o multifunkční šátek, který je jedním z národních symbolů země. Krama má nespočet využití. Mimo funkce šátku je využívána pro nošení dětí, zakrývání obličeje, jako houpací síť pro děti, coby moskytiéra, k odhánění hmyzu a ke spoustě dalším věcem.

Mezi tradiční barvy kramy patří červená a bílá, nicméně můžete narazit na celou pestrobarevnou paletu různorodého zpracování. Kramu můžete koupit na každém rohu, vybírejte však ty s vyšší gramáží a pevností, aby vám šátek vydržel co nejdéle. I u nás jej totiž můžete s láskou nosit a rozhodně nebudete působit jako exot. ☺

Upcyklované předměty

Kambodža rozhodně nepatří mezi země s vysokým životním standardem, ba naopak. Tamní obyvatelé jsou povětšinou chudší, a proto hledají nejrůznější způsoby obživy. Jednou z nich je výroba nejrůznějších předmětů z odpadu. 

Do této činnosti se promítá nevšední řemeslné khmerské umění, kteří jsou schopni i z na první pohled naprosto bezcenného kusu odpadu vyrobit něco krásného. Většinou se jedná o dekorativní předměty, ale můžete najít i věci denní potřeby, jako jsou například peněženky, nádobí, oblečení apod.

Tetování

Pokud chcete skutečně permanentní památku na Kambodžu, nechte si udělat tradiční khmérské tetování. Tato tetování mají hlubokou symboliku a jsou prováděna během obřadu, který vtiskne tetování magické vlastnosti. Khmérské tetování není ozdobou, khmérské tetování má ochrannou symboliku, která se stane vaší nedílnou součástí. David s Klárkou mají svá khmerská tetování na sobě a my s nadsázkou a možná bez nadsázky rádi říkáme, že chrání celý .pepper..field. ☺

V neposlední řadě si z Kambodži odvezte také několik kuliček Kampotského pepře pro štěstí. A pokud se vám do kufru již nic nevejde, nemusíte zoufat. Stačí se jen podívat na naše stránky a dopřát si pořádný kus autentické Kambodže i ve své kuchyni hned v několika podobách.

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments