💸   Kampotský pepř za 99 Kč|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

♨️  Naše nové produkty

Pepř vnímá většina z nás jako koření, které dokonale dochutí každý pokrm, ovšem s pepřem se dá čarovat i jinými způsoby. Ukázalo se totiž, že se jedná o skvělý odpuzovač mravenců, popřípadě dokáže udržet barvy vašeho prádla dlouhodobě v dokonalé kondici. Níže najdete 4 netradiční způsoby, jak pepř použít.

1. Ochrana proti škůdcům

Asi každý zahrádkář ví, jak nepříjemný je pohled na úrodu zdevastovanou škůdci, jako jsou štěnice, ale i jinými živočichy. Někteří tento problém řeší chemickými postřiky, které se však v částečném množství dostávají také do samotné plodiny. Přitom stačí připravit silný výluh ze skořice a pepře a vzniklým roztokem rostliny ošetřit. To odradí mnohé škůdce a vaše úroda bude dokonale chráněna.

2. Speciální odpuzovač mravenců

Pepř dokáže být také účinným ochráncem domu a spižírny před věčně hladovými mravenci. Okolo místa, které má být mravencům zapovězeno, stačí rozmístit zrna bílého či černého pepře. Ty vytvoří neproniknutelnou bariéru, která pilné mravence přesvědčí o tom, aby zkusili štěstí o dům dál.

3. Přípravek proti blednutí prádla

Nejsou to však jen rostliny či potraviny, které je pepř schopen skvěle ochránit. Pokud máte rádi pestrobarevnou módu a štve vás, že sytost barev bere s každým praním za své, vyzkoušejte další pepřový trik. Před praním přidejte k prádlu čajovou lžíci pepřových kuliček, které mají schopnost udržet barvu na svém místě.

4. "Chuťovka" pro nezvané hosty v ptačím krmítku

Během zimy mnoho z nás krmí ptactvo zrním. Čas od času může krmítko navštívit také veverka, která však nenechá opeřencům ani zrníčko. Jak už asi tušíte, pokud do směsi přidáte i trochu pepře, veverka si rychle rozmyslí, kde bude pořádat své hostiny. Ptáci si totiž zrnka přeberou a vyzobou si ty, které jim chutnají. Veverka si ovšem vše ráda velmi rychle vše nacpe do lícních torniček, nevěda, jaké exotické překvapení se v nich skrývá. A jelikož nejsou veverky příliš velké milovnice pepře, rychle se naučí, že obsah vašeho krmítka pro ně není ničím lákavým.

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments