💸   Kampotský pepř za 99 Kč|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

♨️  Naše nové produkty

Omáčka by při grilování rozhodně neměla chybět na žádném stole. Grilovací omáčky totiž dovedou podtrhnout celkový chuťový zážitek a kuchařům nabízejí možnost nekonečných experimentů a postupů, jak dostat chuťové buňky svých hostů až do ráje. My vám přinášíme typy na 3 základní grilovací omáčky, které vaše grilování vystřelí až do nebes!

Omáčky jsou skutečně základem každého grilování, protože umí skvěle podpořit a doplnit chuťový profil masa. Umí skvěle dochutit a dodat grilovanému masu něco trochu navíc. A když se něco moc nepovede, umí také dokonale celý pokrm zachránit. Zapomeňte však na prefabrikované omáčky ze supermarketů. Ideální je vyrobit si chutnou omáčku doma.

1. BBQ královna

Pokud se chcete držet klasické osvědčené chuti, je ideální volbou BBQ omáčka, královna všech grilovacích omáček na světě. Na její přípravu budete potřebovat 150 ml kečupu, 2 lžíce jablečného octa a 150 ml jablečného džusu. Tyto ingredience promíchejte a přidejte 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíci worcesteru, špetku chilli a 1 rozetřený stroužek česneku. 

Na závěr samozřejmě nesmí chybět Kampotský pepř, který dodá BBQ omáčce jiskrný charakter. Pokud jste spíše na klasiku, okořeňte svou BBQ omáčku černým pepřem, ale jestli byste rádi vyzkoušeli nové chutě, famózně bude chutnat i s pepřem červeným! 

Vše následně lehce provařte, aby se chutě spojily. BBQ omáčku můžete dávat jako přílohu, případně jí potírat maso již během grilování.

2. Pepřové pohlazení

Pokud patříte mezi bezmezné milovníky pepře, můžete vyzkoušet specialitu s naším fermentovaným zeleným Kampotským pepřem. Ten nasypte do 50 ml vody a nechte chvilku uležet. Následně do pepře i se vzniklým nálevem nalijte 250 ml smetany na šlehání. Tím vznikne delikátně jemná omáčka, kterou můžeme podávat nejlépe k tmavému masu, ideálně ke steakům.

Pokud byste rádi vyzkoušeli ikonickou pepřovou omáčku ve své originální podobě, můžete se inspirovat receptem, který pro nás exkluzivně připravila Lea Skálová.

3. Hořčičná klasika

Jste spíše tradicionalisté a opečenou klobásu si nedokážete představit bez hořčice? Zkuste si připravit vytuněnou hořčičnou omáčku. Budete potřebovat 200 ml plnotučné hořčice, 50 ml medu. 50 ml octu, dvě lžíce kečupu, půl lžičky černého Kampotského pepře, sůl, chilli, třtinový cukr (2 lžíce) a worcesterovou omáčku (1 lžíce). Vše smíchejte a pozvolna nechte omáčku prohřát tak, aby se veškeré ingredience spojily. 

Následně nechte omáčku zchladnou a podávejte. Opět ji můžete použít jako přílohu, případně ji využít k potírání grilovaného masa.

Chcete se pustit do dalších grilovacích dobrodružství? Pak se vám bude hodit článek, který jsme věnovali výběru toho správného masa na gril!



Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments