Uzený losos s červeným Kampotským pepřem a uzená kachna s lyofilizovaným
Jednoduchý postup
1. U lososa i kachny stejný, liší se jen v délce uzení. Teplota Big Green Egg by se měla pohybovat od 80 do 100 stupňů celsia.
2. Oba produkty osolíme solným květem a opepříme – lososa červeným a kachnu lyofilizovaným pepřem. Pokládáme na gril s libovolnou zeleninou.
3. Losos se udí na namočeném dřevěném prkénku z cedru, které dodá rybě specifickou sladkou chuť cedrového dřeva. Kachní prsa udíme přímo na nerezovém roštu. Kachní prsa očistíme a prořízneme kůži do rastru. Čím jemnější rastr, tím bude méně tučné. Grilujeme kůží nahoru, aby uvolněný tuk přetékal přes maso.
4. V grilu se snažíme držet co nejnižší teplotu abychom dosáhli pokud možno co nejdelšího uzení.
5. Losos by měl dosáhnout vnitřní teploty 49-52 stupňů a kachna 56-59. K zaručení těchto teplot můžeme použít bezdrátovou sondu Meater a teplotu můžeme sledovat na mobilním telefonu.
6. Pro silnější kouřovou chuť použijeme dřevěné štěpky z jabloně které necháme před uzením namočené ve vodě, abychom vytvořili více kouře.
Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!
Miroslav
Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji
Dejna
Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!
Hana