🔥  Akce 1+1 na černý Kampotský pepř|🚚  Doprava ZDARMA s využitím Zásilkovny nad 500 Kč!|⏱  Produkty bez gravírování odesíláme do druhého dne

Ingredience

  • Vepřová žebra 1500g

Salát

  • Žlutá ředkev
  • Červená cibule
  • Koriandr
  • Chilli

Marináda

  • 75 g černého Kampotského pepře
  • Solný květ
  • 75 g hořčičných semínek
  • 50 g semínek fenyklu
  • 50 g semínek kmínu
  • 50 g masala kořenící směsi
  • 75 g maďarské papriky (sladká, jemná paprika)
  • 25 g muškátového oříšku
  • 10 kardamonových lusků

Autor: Nyoman Purnata

Postup

Den předem

1. Pro přípravu nálevu, všechny ingredience dejte do 1 l vody a přiveďte k varu. Dejte stranou a nechte vychladnout. Odstraňte tvrdou kůži a blány ze hřbetu (vykostěná strana) krátkého žebra, tak že ostří nože vložíte mezi kůži a maso, uděláte několik malých řezů, abyste kůži uvolnili a poté ji stáhnete.

2. Takto připravené žebro ponořte do studeného nálevu (ujistěte se, že je celá jeho část ponořená v nálevu) a nechte po dobu 12 hodin v lednici.

3. Mezitím pro přípravu marinády jemně rozmělněte třením ingredience v mlýnku na kávu. Marinádu zvažte a 50 gramů si dejte stranou. Zbytek marinády nebudete potřebovat, ale můžete ji samozřejmě využít při přípravě jiného jídla.

V den uzení

1. Vytáhněte žebra z nálevu a lehce je osušte kuchyňskou utěrkou. Potřete marinádou a nechte 2 hodiny v lednici odpočinout.

2. Zapalte dřevěné uhlí v Big Green Egg a zahřejte na teplotu 100°C. Vysypte hrst třešňových štěpek na uzení na žhnoucí uhlí, vložte convEGGtor nebo nerezový koš pro convEGGtor se dvěma polovičními kameny do EGG. Umístěte rošt a na něj připravená žebra. Zapíchněte sondu Meateru do středu masa a nastavte teplotu na 70°C. Zavřete víko EGG a nechte žebra péct dokud nedosáhnete v jádru masa požadované teploty.

3. Vytáhněte žebra z EGG jakmile je teplota v jádru masa 70°C. Zabalte do alobalu s trochou másla a whisky a položte zpět na rošt do EGG. Maso si po dlouhou dobu udrží svou teplotu jádra. Nechte ho vařit, dokud není dosaženo teploty jádra 90-95°C. Vytáhněte žebra z EGG jakmile dosáhne maso uvnitř požadované teploty a nechte přikryté fólií půl hodiny odpočinout. Vařte při nízké teplotě dokud nezískáte třetinu z původního objemu.

4. Vytáhněte nerezový rošt z EGG a vložte litinový rošt. ConvEGGtor v EGG nechte. Zahřejte na 180°C. Vybalte maso z fólie. Položte stranou s kostí dolů na gril (pokud máte k dispozici pak na litinovou plotnu) a zavřete víko EGG. Nechte maso přibližně 30 minut karamelizovat. Mezitím nakrájejte všechny ingredience na salát a smíchejte dohromady. Vytáhněte žebra z EGG. Naporcujte žebra mezi kostmi na čtyři kusy.

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

"Objednávala jsem už dvakrát, vše bylo doručeno v pořádku, s milým osobním vzkazem uvnitř krabice. Objednané mlýnky ( české ručně vyráběné z masivního jasanu ) jsou nádherné, perfektně melou. Pepře nádherně voní a skvěle chutnají. Prostě to nemá chybu."

Cibébka

"Dobrý den. Již máme doma druhou zásilku a naši spokojenost nelze vyjádřit jedním slovem. Jsme velmi spokojeni. K ještě většímu potěšení z Vašich produktů přispěla i reportáž v Objektivu na ČT1. Pokud nám dovolí opět cestovat, už víme, kam chceme ... :-) Ať se Vám daří!"

Romana

"Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!"

Hana

UŽ VÁM NIC NEUTEČE

Chcete vědět, jak se pěstuje nejlepší pepř světa a zdarma získat naši brožuru Příběh pepře?
Rádi byste jako první věděli o akčních novinkách? Přihlaste u nás svoji emailovou adresu! A žádná kulička už vám neuteče.

Delivery methods
payments