💸   Ochutnejte Kampotský pepř od 49 Kč|🆕  ŽUFÁNEK .pepper..gin no. 2 |🚚  Zboží odesíláme do 48 hodin a ZDARMA od 1500 Kč

💸   Kampotský pepř od 49 Kč|🚚 Odesíláme do 48h

Ingredience

  • Vepřová žebra 1500g

Salát

  • Žlutá ředkev
  • Červená cibule
  • Koriandr
  • Chilli

Marináda

  • 75 g černého Kampotského pepře
  • Solný květ
  • 75 g hořčičných semínek
  • 50 g semínek fenyklu
  • 50 g semínek kmínu
  • 50 g masala kořenící směsi
  • 75 g maďarské papriky (sladká, jemná paprika)
  • 25 g muškátového oříšku
  • 10 kardamonových lusků

Autor: Nyoman Purnata

Postup

Den předem

1. Pro přípravu nálevu, všechny ingredience dejte do 1 l vody a přiveďte k varu. Dejte stranou a nechte vychladnout. Odstraňte tvrdou kůži a blány ze hřbetu (vykostěná strana) krátkého žebra, tak že ostří nože vložíte mezi kůži a maso, uděláte několik malých řezů, abyste kůži uvolnili a poté ji stáhnete.

2. Takto připravené žebro ponořte do studeného nálevu (ujistěte se, že je celá jeho část ponořená v nálevu) a nechte po dobu 12 hodin v lednici.

3. Mezitím pro přípravu marinády jemně rozmělněte třením ingredience v mlýnku na kávu. Marinádu zvažte a 50 gramů si dejte stranou. Zbytek marinády nebudete potřebovat, ale můžete ji samozřejmě využít při přípravě jiného jídla.

V den uzení

1. Vytáhněte žebra z nálevu a lehce je osušte kuchyňskou utěrkou. Potřete marinádou a nechte 2 hodiny v lednici odpočinout.

2. Zapalte dřevěné uhlí v Big Green Egg a zahřejte na teplotu 100°C. Vysypte hrst třešňových štěpek na uzení na žhnoucí uhlí, vložte convEGGtor nebo nerezový koš pro convEGGtor se dvěma polovičními kameny do EGG. Umístěte rošt a na něj připravená žebra. Zapíchněte sondu Meateru do středu masa a nastavte teplotu na 70°C. Zavřete víko EGG a nechte žebra péct dokud nedosáhnete v jádru masa požadované teploty.

3. Vytáhněte žebra z EGG jakmile je teplota v jádru masa 70°C. Zabalte do alobalu s trochou másla a whisky a položte zpět na rošt do EGG. Maso si po dlouhou dobu udrží svou teplotu jádra. Nechte ho vařit, dokud není dosaženo teploty jádra 90-95°C. Vytáhněte žebra z EGG jakmile dosáhne maso uvnitř požadované teploty a nechte přikryté fólií půl hodiny odpočinout. Vařte při nízké teplotě dokud nezískáte třetinu z původního objemu.

4. Vytáhněte nerezový rošt z EGG a vložte litinový rošt. ConvEGGtor v EGG nechte. Zahřejte na 180°C. Vybalte maso z fólie. Položte stranou s kostí dolů na gril (pokud máte k dispozici pak na litinovou plotnu) a zavřete víko EGG. Nechte maso přibližně 30 minut karamelizovat. Mezitím nakrájejte všechny ingredience na salát a smíchejte dohromady. Vytáhněte žebra z EGG. Naporcujte žebra mezi kostmi na čtyři kusy.

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments