💸   Kampotský pepř za 99 Kč|♨️  Naše nové produkty|🚚  Zdarma do Zásilkovny od 1 500 Kč

♨️  Naše nové produkty

Ingredience:
300 g kvalitních těstovin

Ingredience na omáčku:
- 450 g červené papriky
- 1 palice česneku
- 60 g mascarpone
- čerstvý nebo sušený tymián
- čerstvé nebo sušené oregáno
- čerstvě mletý/drcený černý Kampotský pepř 
- sůl

Ingredience na strouhanku:
- 25 g strouhanky (já si vždy v troubě vysuším již tvrdší pečivo -ideálně domácí:) a pak vychladlé
rozmixujte do podoby strouhanky)
- 30 g parmazánu nebo pecorina
- čerstvý nebo sušený tymián

Postup:
1. Papriky omyjte dejte na plech/pekáč, přidejte palici česneku seříznutou z jedné strany a zakápněte
troškou olivového oleje. Pečte v troubě předehřáté na na 220 °C. Během pečení papriky obracejte a pečte asi 30 minut,
dokud nejsou měkké a zvenku hnědé až černé.

2. Hotové papriky dejte ihned do střední mísy a seshora přikryjte potravinovou fólií, tak aby nikde
neunikal vzduch – papriky je třeba zapařit. Papriky po 5-10 minutách vytáhněte, zbavte jadřince a slupky, která by díky zapaření měla jít lehce
dolů.

3. Z palice česneku vyloupněte nebo vymáčkněte jednotlivé stroužky a spolu s oloupanými paprikami
jej rozmixujte dohladka.

4. Dále uvařte těstoviny dle návodu na obalu. (Nikdy nedávejte těstoviny do studené vody a vždy vodu
dostatečně osolte! Také si hlídejte ať jsou uvařené „al dente“, tedy na skus. Po uvaření budete
těstoviny ještě krátce prohřívat v omáčce, kde ještě lehce dovaří.)

5. Rozmixovanou paprikovou omáčku přesuňte do širšího hrnce nebo vyšší pánve a začněte ohřívat.
Přidejte sůl, lístečky tymiánu a oregana dle chuti a síly konkrétní bylinky (popř. 1/2 lžičky – 1 celou
lžičku sušeného koření).

6. Pokračujte přidáním mascarpone a rozmíchejte v omáčce. Nakonec dochuťte čerstvě
namletým/rozdrceným černým pepřem – ideálně kampotským, který má o poznání příjemnější a
výraznější chuť než klasický černý pepř.

7.Uvařené těstoviny zceďte a přesuňte do hrnce/pánve s omáčkou. Půl minuty společně prohřejte.
V sekáčku/mixéru rozemelte parmazán, tymián spolu se strouhankou. Pokud by nebyla strouhanka
samo o sobě dostatečně křupavá, předem ji opražte na suché pánvi a nechte vychladnout.

Hotové těstoviny s omáčkou podávejte zasypané sýrovou strouhankou, čerstvými bylinkami a černým
Kampotským pepřem.

Sledujte mamachef na instagramu.

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

Osobní vzkaz
Již při prvním nákupu jsem měl moc fajn pocit z osobního přístupu obchodu. Zboží bylo velmi kvalitní, kvalitně a vkusně zabaleno a osobní vzkaz od Janičky, která zboží balila vše vyladil k dokonalosti. Totéž u dalšího nákupu. Velmi doporučuji!

Miroslav

Neuvěřitelně rychle dodáno
Velmi rychlé jednání a dodání. Poděkování napsané na krabici bylo krásné. Opravdu osobní. Nemám co bych chtěla vytknout. Vše neuvěřitelně rychle dodáno. Člověk má pocit, že jim záleží na lidech. Děkuji

Dejna

Jiný pepř nepoužívám
Na tenhle obchod si nikdo nemůže ztěžovat. Vše je v pořádku. Již žádný jiný pepř nepoužívám a kdo ho zkusí, jiný už nechce, jsem moc ráda, že jsem vás objevila!!

Hana
Delivery methods
payments