Ingredience:
300 g kvalitních těstovin

Ingredience na omáčku:
- 450 g červené papriky
- 1 palice česneku
- 60 g mascarpone
- čerstvý nebo sušený tymián
- čerstvé nebo sušené oregáno
- čerstvě mletý/drcený černý Kampotský pepř 
- sůl

Ingredience na strouhanku:
- 25 g strouhanky (já si vždy v troubě vysuším již tvrdší pečivo -ideálně domácí:) a pak vychladlé
rozmixujte do podoby strouhanky)
- 30 g parmazánu nebo pecorina
- čerstvý nebo sušený tymián

Postup:
1. Papriky omyjte dejte na plech/pekáč, přidejte palici česneku seříznutou z jedné strany a zakápněte
troškou olivového oleje. Pečte v troubě předehřáté na na 220 °C. Během pečení papriky obracejte a pečte asi 30 minut,
dokud nejsou měkké a zvenku hnědé až černé.

2. Hotové papriky dejte ihned do střední mísy a seshora přikryjte potravinovou fólií, tak aby nikde
neunikal vzduch – papriky je třeba zapařit. Papriky po 5-10 minutách vytáhněte, zbavte jadřince a slupky, která by díky zapaření měla jít lehce
dolů.

3. Z palice česneku vyloupněte nebo vymáčkněte jednotlivé stroužky a spolu s oloupanými paprikami
jej rozmixujte dohladka.

4. Dále uvařte těstoviny dle návodu na obalu. (Nikdy nedávejte těstoviny do studené vody a vždy vodu
dostatečně osolte! Také si hlídejte ať jsou uvařené „al dente“, tedy na skus. Po uvaření budete
těstoviny ještě krátce prohřívat v omáčce, kde ještě lehce dovaří.)

5. Rozmixovanou paprikovou omáčku přesuňte do širšího hrnce nebo vyšší pánve a začněte ohřívat.
Přidejte sůl, lístečky tymiánu a oregana dle chuti a síly konkrétní bylinky (popř. 1/2 lžičky – 1 celou
lžičku sušeného koření).

6. Pokračujte přidáním mascarpone a rozmíchejte v omáčce. Nakonec dochuťte čerstvě
namletým/rozdrceným černým pepřem – ideálně kampotským, který má o poznání příjemnější a
výraznější chuť než klasický černý pepř.

7.Uvařené těstoviny zceďte a přesuňte do hrnce/pánve s omáčkou. Půl minuty společně prohřejte.
V sekáčku/mixéru rozemelte parmazán, tymián spolu se strouhankou. Pokud by nebyla strouhanka
samo o sobě dostatečně křupavá, předem ji opražte na suché pánvi a nechte vychladnout.

Hotové těstoviny s omáčkou podávejte zasypané sýrovou strouhankou, čerstvými bylinkami a černým
Kampotským pepřem.

Sledujte mamachef na instagramu.

Heureka.cz - ověřené hodnocení obchodu Kampotskypepr.cz

"Naprosto úžasný pepř (hlavně červený). A skvělý přístup k zákazníkům. Tady platí, že jejich přání je, aby všichni byli spokojeni."

Petra

"Chuťově úžasný pepř, krásné balení a design a celkově skvělý projekt, který mne nadchnul!"

Kristýna

"Fair trade na nejvyšší úrovni. Chytrá, krásná a opravdická prezentace Kambodže s láskou a neuvěřitelnou péčí. Pepper Field rulezzzz!!!! Díky díky díky za vaši krásnou, voňavou a prospěšnou práci!"

Markéta

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

MasterCard a Visa certifikaty